YENİ MODELLER › Maserati Alfieri’nin seri üretimi onaylandı

Maserati Alfieri’nin seri üretimi onaylandı

09 Mayıs 2014 / 13:50 Alfieri konseptin üretim versiyonu V6 motora sahip olacak

Maserati Alfieri’nin seri üretimi onaylandı

Maserati, Ghibli ve Quattroporte’nin ardından piyasaya yeni modeller sürme planlarını açıkladı. İlk olarak Levante crossover modelinin seri üretimine başlayacak olan İtalyan üretici yeni modelinin detayları hakkında çok fazla bilgi vermedi. Ancak Levante’nin dört tekerlekten çekiş sistemine ve 350 ve 425 bg’lik V6, 560 bg’den daha güçlü V8 ve 250, 275 ve 340 bg’lik dizel motor seçeneklerine sahip olacağını açıkladı.

Maserati yöneticileri Levante’nin hemen ardından Alfieri konseptinin üretim versiyonunu tanıtacaklarını açıkladı. Coupe ve cabrio gövde ile sunulacak otomobil, arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak. Yeni modelin gücünü 410, 450 ve 520 bg’lik versiyonlara sahip olacak özel bir V6 motordan alacağı konuşuluyor.

Son olarak ise model hiyerarşisinde Alfieri’nin üzerinde yer alacak olan yeni GranTurismo’nun ortaya çıkacağı açıklandı. Bu otomobilin 560 bg’den daha güçlü bir V8 motora sahip olacağı söylenirken, markanın gelecek planları arasında GranCabrio’yu göstermemesi, bu modelin üretimden düşürüleceği anlamına geliyor olabilir.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR