MOTORSPORLARI › Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliği yapıyor

Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliği yapıyor

12 Nisan 2022 / 22:20 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda piste çıkmaya hazırlanan Maserati, ROKiT Venturi Racing ile uzun soluklu bir ortaklığa imza atıyor

Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliği yapıyor

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 9. sezonunda piste çıkmaya hazırlanan Maserati, ROKiT Venturi Racing ile iş birliğine imza attığını duyurdu. Maserati, Dünyanın ilk “tamamen elektrikli motor sporları etkinliği” olan Formula E şampiyonasında “Gen3” isimli otomobiliyle start alacak. Formula E şampiyonasına katılan ilk İtalyan marka olan Maserati, bu hamle ile köklü motorsporları geçmişi ile gelecek elektrifikasyon stratejisini bir araya getiriyor. Bugüne kadarki en hızlı, en hafif ve en güçlü tek koltuklu Formula E aracı olan “Gen3” ise tasarım, üretim ve teknoloji açısından birçok yenilik barındırıyor. 

c6eff0c2d1d88175e2b2070cf077de8b_1.jpg

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Maserati CEO’su Davide Grasso “Formula E ile motorsporlarına geri dönmek Maserati için doğal bir seçimdi. Bu serüveni, bizimle aynı değerlere sahip, geleceğe bizim gibi bakan bir partnerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. ROKiT Venturi Racing ekibiyle aynı kararlılığı ve dünyanın dört bir yanındaki pistlerde rekabet etme ve kazanma arzusunu paylaşıyoruz.” dedi. ROKiT Venturi Racing Başkan ve Yönetici Ortağı Scott Swid ise “Gen3 için Maserati ile ortaklık yapmak harika. Takım, Maserati ve Formula E için mükemmel, ancak daha da önemlisi, ikonik bir markanın üst düzey motorsporları dünyasına dönüşüne tanık olmak Maserati hayranları için de harika bir haber. Bu ortaklık sadece Formula E'deki uzun vadeli geleceğimiz için güçlü temeller oluşturmakla kalmıyor. Bu ortaklık ile prestijli bir marka köklerine geri dönerek motorsporlarının en ileri ve en hızlı büyüyen biçimi ile heyecan verici bir hikaye yazıyor.” şeklinde konuştu.

c6eff0c2d1d88175e2b2070cf077de8b_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR