SEKTÖREL › Maserati'nin SUV'si Detroit'te boy gösterdi

Maserati'nin SUV'si Detroit'te boy gösterdi

14 Ocak 2012 / 20:32 İlk olarak 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Kubang konsepti, Detroit Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıktı

Maserati'nin SUV'si Detroit'te boy gösterdi
Geçtiğimiz yıl Kuzey Amerika pazarında bir önceki yıla göre % 21 artışla 2465 adet araç satışı gerçekleştiren Maserati, Detroit Otomobil Fuarı'nda lüks SUV konsepti Kubang ile gövde gösterisi yaptı. Fiat Grubu ve Chrysler Grubu arasında gerçekleşen büyük sinerjinin etkisiyle Kuzey Amerika’da bantlardan inerek yollara çıkacak olan Kubang'ın konsept versiyonu, Fiat Grubu CEO’su Sergio Marchionne ve Maserati CEO’su Harald Wester’in katıldığı bir etkinlikle görücüye çıktı.

Lorenzo Ramaciotti’nin liderliğindeki Maserati Stil Merkezi tarafından tasarlanan Maserati Kubang konseptinin seri üretim versiyonunun ileri teknoloji ürünü tescilli Maserati motorlarının üretimi İtalya’da Ferrari tarafından gerçekleştirilecek ve bu motorlar yeni 8-ileri otomatik şanzımanla donatılacak. Bu motorların geliştirilmesini ise Ferrari ile yaklaşık 30 yıl geçiren ve halen Maserati Güç ve Aktarma Organları Geliştirme Bölümü Yöneticisi görevini sürdüren Paolo Martinelli üstleniyor. Aracın süspansiyon, fren, direksiyon ve elektronik sistem gibi spesifik performans ayarlarına sahip bileşenleriyse İtalya’da Maserati mühendisleri tarafından geliştirilecek.

ÇOK OKUNANLAR