YENİ MODELLER › Mercedes-Benz GLC'ye teknolojik makyaj

Mercedes-Benz GLC'ye teknolojik makyaj

12 Mart 2019 / 12:42 GLC, yeni motor seçenekleri ve MBUX’in de dahil olduğu kapsamlı değişikliklei barındırıyor

Mercedes-Benz GLC'ye teknolojik makyaj

Mercedes-Benz, satışa sunulduğu ilk yıl bile öncüsünden daha yüksek satış adetlerine ulaşan GLC modelinde kapsamlı bir makyaj operasyonu gerçekleştirdi. Önemli değişiklikler barındıran GLC, daha sportif bir görünüme, MBUX bilgi ve eğlence sistemine, yenilikçi sürüş destek asistanlarına ve güncellenen motor yelpazesine sahip. 

Dış tasarımdaki yalın tasarım dilini iç tasarımda da devam ettiren GLC’nin, baştan aşağı yenilenen çok fonksiyonlu direksiyonunda iki farklı versiyon mevcut. MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi’nin en yeni telematik jenerasyonunun görev verildiği GLC’de, dokunmatik ekran, akıllı sesli komut sistemi ve uyumlu kullanıcı arayüzü bulunuyor.

94ab9f06669c908815f715d5d4b2e5ad_0.jpg

GLC, makyajla birlikte kapsamları geliştirilen sürüş destek sistemlerine de kavuşmuş durumda. Bunlar arasında yer alan DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı ve Aktif Direksiyon Yardımcısı gibi teknolojiler, sürücüyü mesafe takibi ve aracı yönlendirme konusunda destekleyerek sürüş konforu ve sürüş güvenliğine katkı sağlıyor. Sistem aracın hızını virajlarda veya kavşaklarda otomatik olarak ayarlarken, direksiyon yardımcısı şeritte kalmaya ve şerit değiştirmeye yardımcı oluyor. Sürücünün yaklaşmakta olan trafiği gözden kaçırması halinde Aktif Fren Yardımcısı’nın dönüş fonksiyonu fren yaparak olası çarpışma riskinin önüne geçiyor.

94ab9f06669c908815f715d5d4b2e5ad_1.jpg

2019'un ortalarında satışa sunulacak olan GLC’de ilk etapta en güncel dört silindirli benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunacak. Bu motorların artık daha verimli olduğu açıklanıyor. Örneğin; benzinli motor, kayışla tahrik edilen marş jeneratörüne sahip yeni 48 Volt besleme teknolojisiyle yüksek verimlilik seviyesi sunuyor. GLC ilk etapta, tümü 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan GLC 200, GLC 300, GLC 200 d, GLC 220 d, GLC 300 d versiyonları ile sunulacak. Benzinli seçenekler olan GLC 200 ve GLC 300'de ekstra 10 kW güç ve 150 Nm tork sağlayan EQ Boost özelliği ve Fren Enerjisi Geri Kazanım özelliği bulunuyor. 

ÇOK OKUNANLAR