GÜNDEM › Mercedes-Benz ML63 AMG

Mercedes-Benz ML63 AMG

18 Kasım 2011 / 00:22 Mercedes'in yenilenen SUV'sinin 5.5 litrelik V8 motora sahip en güçlü versiyonu yola çıkmaya hazır

Mercedes-Benz ML63 AMG
Mercedes-Benz’in iri SUV’u ML-serisinin en güçlü versiyonu gün ışığına çıktı. 5.5 litrelik V8 bi-turbo üniteye sahip olan ML63 AMG, selefine oranla 15 beygir daha fazla güç ve 60 Nm daha fazla tork üretiyor. 518 beygir güç ve 699 Nm tork değerleri sunan otomobil, AMG Performans Paketi ‘yle alındığı taktirde 550 beygir gücünü, 758 Nm torkla birlikte veriyor. ML 63 AMG, AMG, ekonomiye katkı sağlayan bir tork konvektörüne sahip SPEEDSHIFT PLUS adlı 7-ileri otomatik şanzımanla birlikte 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.7 saniyede ulaşıyor (bu değer AMG paketinde 4.6 saniye).

“Controlled Efficiency” adlı modla birlikte ECO stop/start sistemini devreye sokan Mercedes, bu sayede duraklama anlarında gereksiz yere yakıt tüketmiyor. Ekonomi odaklı bu modun dışında, yani “Sport” ve “Manual” modlarındaysa stop/start sistemi devreden çıkıyor. 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan AMG, ayrıca Adaptive Damping System, AIRMATIC ve ACTIVE CURVE SYSTEM adlı süspansiyon sistemleri sayesinde yol şartlarına göre otomobile daha konforlu ya da daha sert bir karakter kazandırıyor.

Farklı radyatör ızgarası, karartılmış farları, büyük hava girişlerine sahip keskin hatlı ön tamponu, marşpiyeli, 20 inç boyutunda parlatılmış jantları, arka difüzörü ve çift çıkışlı egzozuyla oldukça sportif bir görünüme bürünen iri SUV’un iç mekanında lüks deri döşemeler, alüminyum kaplamalar ve sportif direksiyon simidi dikkat çekiyor.

AMG spor pedallar, COMAND sistemine entegre navigasyon ve SIRIUS gerçek zamanlı trafik&hava durumu bilgi sistemi, harman/kardon Logic 7 surround müzik sistemi, ambiyans ışıkları, ısıtmalı ön koltuklarsa standart donanımlar arasında. Ayrıca AMG Performans Paketi sayesinde, DINAMICA kaplamalı direksiyon simidi, kırmızı fren kaliperleri, karbon fiber motor koruması, fazladan 32 beygir güç ve 280 km/s son hız ML 63 AMG’de kendisine yer buluyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR