GÜNDEM › Mercedes-Benz model terminolojisinde değişikliğe gidiyor

Mercedes-Benz model terminolojisinde değişikliğe gidiyor

14 Kasım 2014 / 11:04 Alman üreticinin model adlarının sonuna ekleyeceği küçük harfler ise motor tipini gösterecek

Mercedes-Benz model terminolojisinde değişikliğe gidiyor

Mercedes-Benz model adlandırma yapısını değiştirme planlarını açıkladı. Alman üretici A, B, C, E ve S modellerini gövde şekilleri ile birlikte temel modelleri olarak kabul edecek. CLA, CLS ve SL ise şu anki yerlerini koruyacak.

Alman üreticinin model terminolojisindeki en büyük değişikliği ise crossover/SUV gamında gerçekleştirecek. Marka GLA ve G Serisi modellerinin isimlerini değiştirmeyecek, ancak GLK artık GLC, ML artık GLE, GL ise GLS olarak anılacak. Mercedes’in yaptığı bu değişiklik, markanın crossover ve SUV modellerinin adlarının artık araçların büyüklüğünü göstermesi nedeniyle makul bir hamle gibi görünüyor: GLC (C-Serisi), GLE (E-Serisi), GLS (S-Serisi) ve halihazırda mevcut olan GLA (A-Serisi) gibi.

Aynı kural markanın roadster modeli SLK için de geçerli olacak ve bu model artık SLC ismi ile anılacak. Alman üretici bu değişikliklerin yanı sıra model isimlerinin sonuna küçük harfler ekleyerek otomobilin motor tipinin anlaşılmasına yardımcı olacak. Bu terminolojide, c - CNG; d - dizel; e - elektrik; f - yakıt hücresi; h - hibrit motorlar için kullanılacak, benzinli araçlar ise model adının sonunda küçük harfe sahip olmayacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR