
Mercedes-Benz Türk'ten 150 adet medikal kabin bağışı
23 Nisan 2020 / 00:24 Mercedes-Benz Türk, salgın sebebiyle ortaya çıkan medikal malzeme ihtiyaçlarına iki farklı pleksi kabin üreterek destek veriyor

Mercedes-Benz Türk, yeni tip koronavirüs COVID-19 salgını sebebiyle oluşan medikal ürün ihtiyacını karşılamak üzere pleksi kabinlerin üretimine başladı. Sağlık Bakanlığından onaylı pleksi kabinler, yeni tip koronavirüs (COVID-19) hastaların tedavisinde kullanılacak. İlk aşamada 100 adet entübasyon kabini ve 50 adet numune kabini üretilirken bu ekipmanlar, Sağlık Bakanlığına bağışlanıyor. Üretilen kabinlerin teslimatı ihtiyaç duyulan hastanelere Sağlık Bakanlığınca gerçekleştiriliyor. Bu kabinler, tedavi sürecinde sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı korunmasında önemli bir görev görüyor.

Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi olan Daimler de dünyanın farklı ülkelerinde yeni tip koronavirüse karşı desteklerini aralıksız sürdürüyor. Almanya’nın farklı kentlerindeki ulaşım ihtiyaçları için araç tahsisi gerçekleştiren şirket 110.000 adedi aşkın maske desteği de sağladı. Uzun yıllardır 3D yazıcı teknolojisini kullanan Daimler, 3D yazıcı ağını yıllık 150 bin adetlik medikal ürün üretimi için de devreye alıyor. Ayrıca Mercedes Formula 1 takımının mühendisleri Londra Üniversitesi Hastanesindeki doktorlarla birlikte geliştirdikleri; COVID-19 hastalarının yoğun bakıma girmeden tedavilerine yardımcı olacak bir solunum cihazının üretimine başladı. Sürekli Pozitif Havayolu Basıncı (CPAP) cihazı, hastaların akciğerine solunum cihazına bağlanmalarına gerek kalmadan oksijen gönderiyor. Cihazın proje aşamasından üretime geçirilmesi 100 saat gibi kısa bir sürede gerçekleşti.
-
Neue Klasse i3 sahneye çıktı
BMW'nin ikinci "Neue Klasse" modeli olan tamamen elektrikli i3 tanıtıldı. İşte elektrikli 3'ün detayları...
-
DS 7 yeni neslinde elektrikleniyor
DS Automobiles, N°7 ile kompakt SUV segmentindeki varlığını güncelliyor
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS