GÜNDEM › Mercedes-Benz'in X-Macera projesi final etkinliğiyle kutlandı

Mercedes-Benz'in X-Macera projesi final etkinliğiyle kutlandı

18 Aralık 2018 / 00:50 X-Class, Türkiye’nin dört bir yanındaki en zorlu noktalara ulaştığı X-Macera yolculuğunu 30 gün ve 8.800 km sonunda başarıyla tamamladı

Mercedes-Benz'in X-Macera projesi final etkinliğiyle kutlandı

Mercedes-Benz’in ilk Pick-Up modeli X-Class, X-Macera projesi ile Türkiye’nin dört bir yanını dolaştı. Türkiye’nin en kuzeydoğusundan güneybatısına, en güneydoğusundan kuzeybatısına “X” imzası atılan bir rotada ilerlenilen X-Macera’nın kapanış etkinliği, İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta, 120 yıllık gerçek bir dağ evi olan Chalet Restoran’da yapıldı. Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz ve X-Macera proje partneri olan Okan Altan’ın ev sahipliğinde düzenlenen kapanış etkinliğinde, zorlu şartların aşılmasını sağlayan X-Class sergilendi. Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar ekibi ve X-Macera projesinde görev alanl ekipler, 50 kadar basın mensubu ile bir araya gelerek bu mücadelenin bitimi beraber kutladılar.

X-Macera projesinin kapanış etkinliğinde söz alan Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, “Aralık 2017’de tam da bugünlerde X-Class’ı Türkiye’de satışa sunduğumuzda, daha önce yer almadığımız bir segmentte vereceğimiz mücadeleye güvenle adım atıyorduk. Segmentinin tek Premium seçeneği olarak 1 yılda, pek çok rakibimizi geride bırakabilmemiz, X-Class’ın ne denli başarılı bir araç olduğunun kanıtı niteliğindeydi. Aracımızın limitlerini zorlayabileceğimiz bir projeyi hayata geçirmek isterken, ‘X-Macera’ sayesinde bunu gerçekleştirebileceğimize inandık. Okan Altan, bu yolculuğunda aracımızın konforuna ve teknik altyapısına güvendi. Bizler de aracımızın sınırlarını zorlayabilecek deneyimi sayesinde kendisiyle yolculuğu başlatmaya karar verdik. X-Macera’da farklı iklim koşullarındaki rotaları kolaylıkla aşan Mercedes-Benz X-Class ile ne denli başarılı bir aracı müşterilerimize sunduğumuzu kanıtladığımıza inanıyorum. X-Class, sadece arazide değil, yolda da binek otomobil konforu sunmasıyla rakiplerinden farkını bir kez daha ortaya koydu.” dedi.  

X-Macera projesinde direksiyondaki isim Okan Altan ise “Türkiye, dünyanın en güzel ülkelerinden biri. Ülkemizin ne denli etkileyici olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve yıllar önce geçtiğim rotaları bir kez de Mercedes-Benz X-Class ile geçerek bu güzellikleri çok daha geniş kitlelerle buluşturmak istedik. Türkiye haritası üzerinde olabildiğince düz bir hatta, en Kuzey-Doğu’dan Güney-Batı’ya, en Güney-Doğu’dan Kuzey-Batı’ya, dev bir ‘X’ çizdik. Bu yolculuğumuzda Türkiye’nin en zorlu noktaları, aslında dünyanın en riskli patikalarıydı. Ancak, tüm ayrıntılarıyla çok iyi planladığımız X-Macera rotası için hazırladığımız X 250d 4MATIC, verdiği güvenle ve hatta Power donanımı ile konforlu bir yolculuk yapmamızı sağladı. Dört tekerlekten çekiş sistemi en ağır koşullarda dahi sınandı, bir kez bile yolda kalmadık. Farklı segmentlerdeki çok sayıdaki Pick-Up’ı kullanmış biri olarak; X-Class’ı, kendi segmentinin en iyi yol tutuşa sahip ve en konforlu seçeneği olarak deneyimledim. Mercedes-Benz standartlarını taşıyan X-Class, lüks ve kalite kavramlarının böyle bir araca nasıl entegre edilebileceğini ispat ederek, yolculuk boyunca bizleri hiç yormadı. X-Macera projesini; aracın eşsiz özellikleri ve benzersiz rotamız sayesinde beklentileri aşarak tamamladık!” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR