SEKTÖREL › Mercedes Ekim ayı satış rakamlarıyla BMW'yi geride bıraktı!

Mercedes Ekim ayı satış rakamlarıyla BMW'yi geride bıraktı!

11 Kasım 2013 / 13:01 Mercedes CLA'nın satışlarının etkisiyle en güçlü rakibi BMW'yi Ekim ayında geride bıraktı.

Mercedes Ekim ayı satış rakamlarıyla BMW'yi geride bıraktı!

Mercedes markası premium otomobil üreticisi ve en güçlü rakipleri olan BMW ve Audi'yi Ekim ayı satışlarında geride bıraktı. CLA'nın benzinli versiyonun satış rakamları ve bu modele olan talep markaya Ekim ayında başarıyı getirdi.

2013 yılının ilk aylarına göre Mercedes satış rakamlarını %15 arttırdı ve Ekim ayında 126.421 adet otomobil ve SUV satışı gerçekleştirdi. Bu rakamlar ile Mercedes BMW'den %5, Audi'den %7 oranında daha yüksek bir satış rakamı elde etmiş oldu.

"4. çeyreğe hızlı giriş yapmış olmamız bize bu başarıyı getirdi" diyen Mercedes satış şefi Ola Kaellenius, "Bu titizlik ile büyümeye istikrarlı olarak devam edeceğiz" dedi.

BMW, Mercedes ve Audi markalarının ana hedefleri alıcılarını yeni modelleri olan CLA,4 Serisi ve A3 için cezbetmek ve bu cezbetme stratejisini doğru ve başarılı uygulayan markalar pazardaki hacimlerini genişletirken, satış rakamlarının artmasıyla kârlılıklarını da arttırıyorlar.

Mercedes 2013 yılının 10 aylık süresi içerisinde satışlarını %11 oranında arttırarak dünya genelinde 1.19 milyon adet SUV ve otomobil satışı gerçekleştirdi.

 

ÇOK OKUNANLAR