GÜNDEM › Mercedes elektrikli araçlar için özel platform geliştiriyor

Mercedes elektrikli araçlar için özel platform geliştiriyor

11 Ocak 2016 / 22:10 Mercedes-Benz'in önümüzdeki yıllarda satışa sunacağı elektrikli modellerin bu platform üzerinde yer alması bekleniyor

Mercedes elektrikli araçlar için özel platform geliştiriyor

Mercedes-Benz’in önümüzdeki yıllarda satışa sunulacak dört modeli üzerinde taşıyacak yeni bir elektrikli araç platformu geliştirdiği ortaya çıktı. Britanyalı Car dergisinin haberine göre EVA adı ile anılacak olan yeni platform, markanın C-Serisi’nden S-Serisi’ne kadar bütün modellerini üzerinde taşıyan MRA mimarisi ile pek çok benzer yöne sahip olacak. Bu yeni platformla ilgili henüz herhangi bir resmi bilgi mevcut değil, ancak dergide yer alan haberde platformun büyük bir pil grubunu üzerinde taşıyacak şekilde geliştiriliyor olduğu ve yaklaşık 400 kg’lik ağırlığa sahip olacağı iddia ediliyor.

Bu platformun üzerinde yer alacak olan ilk modelin C-Serisi ile E-Serisi arasında konuşlandırılacak olan yeni bir sedan olacağı söylenirken, bu modelin 2018 yılında ortaya çıkması bekleniyor. Bu modelin kısa bir süre sonra model hiyerarşisinde GLC ile GLE modelleri arasında yer alacak yeni bir crossover tarafından takip edileceğini yazan dergi, bu iki modelin ardından S-Serisi boyutlarında yeni bir elektrikli modelin ve daha sonra GLS’den daha büyük elektrikli bir crossover’ın markanın planlarının arasında olduğunu söylüyor.

Arkadan itişli araçların yaklaşık 400 bg civarında güç üreten bir elektrikli motora, dört tekerlekten çekişli modellerin ise 120 bg ile 200 bg arasında güç üreteceği tahmin edilen ikinci bir elektrikli motora sahip olması bekleniyor. Söz konusu dört modelin adaptif süspansiyona, tork yönlendirme sistemine ve yüksek teknoloji ürünü enerji geri kazanım sistemine sahip olacağı da söylentiler arasında. Mercedes-Benz’in bu platformun üzerinde yer alan modellerden yılda yaklaşık 20.000 adet satmayı hedeflediği, araçların fiyatlarının ise 100.000 euro’nun hemen altında olacağı iddia ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR