KONSEPT › Nissan Hi-Cross Concept

Nissan Hi-Cross Concept

08 Mart 2012 / 23:40 Nissan, teknolojik özellikleriyle öne çıkan Hi-Cross konseptiyle yeni bir SUV'nin sinyalini veriyor

Nissan Hi-Cross Concept
Nissan yeni crossover konseptini gün ışığına çıkardı. Hi-Cross adındaki bu metalik yeşil renk araç özellikle teknolojik kabiniyle dikkat çekiyor. 7 kişilik bir kabine sahip olan otomobilde bölümlere ayrılmış bir cam tavana, yeşil renk ağırlıklı üç boyutlu göstergelere ve dokunmatik kumandalara yer verilmiş.

4660 mm uzunluğunda, 1850 mm genişliğinde ve 1670 mm yüksekliğinde bir gövdeye sahip olan Nissan Hi-Cross'un dingil mesafesiyse 2780 mm. Nissan, yeni crossover konseptinde hibrit teknolojisine yer vermiş. Direkt enjeksiyonlu 2-litrelik benzinli motor, gücünü nissan tarafından geliştirilen lithium-ion bataryalardan alan elektrikli motorla kombine edilmiş. Bu kombinasyonunda 2.5 litrelik motorların performansına ulaştığı, bunun yanında çok daha düşük hacimli motorlar gibi ekonomik olduğu açıklanıyor. Hi-Cross, Nissan'ın XTRONIC adındaki yeni CVT şanzımanına sahip. Düşük sürtünmeli bu şanzımanın eski nesil CVT'lere göre yakıt tüketimini yüzde 10 oranında düşürdüğü söyleniyor.

ÇOK OKUNANLAR