SEKTÖREL › Nissan hibrit crossover konseptini gösterdi

Nissan hibrit crossover konseptini gösterdi

15 Eylül 2015 / 14:09 Japon üreticinin Gripz konsepti, hibrit aktarma organlarının yanı sıra coupe gövdesi ile dikkat çekiyor

Nissan hibrit crossover konseptini gösterdi

Nissan yeni Gripz konseptini kapılarını basına açmış bulunan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Avrupa ve Japonya’da bulunan tasarımcılar tarafında ortaya çıkarılan çalışma, marka yetkililerine göre “kompakt crossover’ın yetisini ve pratikliğini spor otomobilin heyecan ve performansı ile bir arada sunuyor. Dört kapıya sahip kompakt bir gövdeye, yenilikçi, keskin bir tasarıma ve markanın belirgin tasarım detayları olan V-motion ızgara, bumerang şeklinde far ve stoplar ile geleneksel olmayan C-sütunu gibi tasarım detaylarını da bünyesinde barındırıyor.

Her ne kadar Nissan yeni konsept aracının amacının “yeni bir otomobile öncü olmak değil, markanın yeni tasarım öğelerini sergilemek” olduğunu açıklıyor olsa bile, bu otomobilde yer alan bazı tasarım öğelerinin gelecek jenerasyon Juke’ta yer alabileceği düşünülüyor.

Otomobil hakkında herhangi bir teknik detay açıklanmamış olsa bile, Japon üretici Gripz konseptinde Nissan LEAF’in elektrikli motorunu, bir benzinli motor ile eşlediğini açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR