YENİ MODELLER › Nissan'dan yeni bir crossover

Nissan'dan yeni bir crossover

02 Aralık 2017 / 23:10 Nissan, crossover segmentindeki yeni temsilcisi Kicks'in lansmanını Los Angeles'da gerçekleştirdi

Nissan'dan yeni bir crossover

Günümüzde güçlü bir crossover markası haline gelen Nissan, bu segmentteki yeni modeli Kicks'i Los Angeles Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardı. Nissan’ın crossover ve SUV pazarına yönelik altıncı modeli olan Kicks, 2018 yılının Haziran ayında yollarda olacak. Her ne kadar bazı yayınlarda yeni Juke olduğu belirtilse de, Kicks 4295 mm'lik uzunluğu ile Juke'dan 16 cm daha uzun bir gövdeye sahip. Bu da onun Juke'un halefi değil de, yeni bir model olabileceğine işaret ediyor.

Şişkin çamurlukları, yüksek tavanlı mimarisi ve yüksek omuz çizgisiyle karakteristik kompakt crossover duruşuna sahip olan Kicks; V formlu ön ızgara, bumerang formuna sahip ön far ve arka stop lambaları ve “Wrap-around visor” adındaki tavan çizgisi gibi tasarım detaylarıyla Nissan tasarım diline sadık bir görünüm sunuyor. Standart olarak Akıllı Otomatik Far (I-AH) ve isteğe bağlı olarak LED farlarla donatılan otomobilde, farklı gövde renkleri dışında beş adet çift renk uygulaması bulunuyor.

Kicks, sade bir kokpit tasarımına sahip. 7 inç büyüklüğünde renkli bir ekrana sahip olan otomobil, Apple CarPlay™ ve Android Auto™ ara yüzlerine sahip güncel bir bilgi ve eğlence sistemini bünyesinde barındırıyor. Otomobilde ayrıca Kicks SR Premium Package ile birlikte Bose® Personal® Plus ses sistemi de sunulmakta.

Kicks, 125 bg gücünde 1.6 litre hacimli dört silindirli benzinli motorla satışa sunulacak. Yakıt verimliliğini destekleyen Xtronic otomatik şanzımanla kombine edilen ve gücünü ön aksa aktaran motor 7.1 lt/100 km'lik bir tüketim değeri sunuyor.

Zengin donanımıyla dikkat çeken yeni Kicks’te çevre görüş sistemi gibi konfor odaklı donanımlar dışında tüm donanım paketlerinde Otomatik Acil Durum Freni de standart olarak sunuluyor. Otomobilin üst donanım paketlerinde ise ayrıca Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı da bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR