
NX 450h+ “Yılın Plug-in Hibrit Aracı” seçildi
31 Ocak 2022 / 00:05 Lexus'un ilk plug-in hibrit modeli olan NX 450h+ “Yılın Plug-in Hibrit Aracı” ödülünü kazandı

Lexus'un Mart ayında Türkiye pazarına da sunacağı ilk plug-in hibrit modeli olan NX 450h+ What Car? ödüllerinde “Yılın Plug-in Hibrit Aracı” ödülünü kazandı. What Car? aynı zamanda Lexus LC 500 Convertible modeline de “En İyi Üst Düzey Convertible Araç” ödülünü verdi.

Lexus NX, What Car? jürisini yüksek elektrikli sürüş menziliyle etkilerken dinamik sürüşü ve yüksek kaliteli kabiniyle de övgü topladı. Lexus’un NX ile birlikte hiçbir şeyden ödün vermeden elektrifikasyona sahip bir araç sunduğu ifade edildi. Yeni nesil NX aynı zamanda Lexus markası adına yeni bir dönemi temsil ediyor. Markanın tasarım, yeni güç üniteleri ve dinamik performans geliştirmeleri açısından gideceği yönü gösteriyor.

NX ürün gamının en tepesinde yer alan ve dışarıdan kabloyla da şarj edilebilen NX 450h+ 309 beygir gücünde hibrit motora sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlayan NX 450h+ 21-25 g/km CO2 emisyonu değeri ve 0.9-1.1 lt/100 km yakıt tüketimi ortalamasıyla da sınıfının en iyi değerlerinden birine sahip. Güçlü lityum-iyon bataryası ve yüksek verimliliği sayesinde 98 kilometreye kadar sıfır emisyonla sürüş sağlayarak segmentindeki rakiplerine göre iki kata kadar daha fazla elektrikli sürüş menzili sunuyor.

-
Neue Klasse i3 sahneye çıktı
BMW'nin ikinci "Neue Klasse" modeli olan tamamen elektrikli i3 tanıtıldı. İşte elektrikli 3'ün detayları...
-
ODMD'nin yeni başkanı Hakan Tiftik oldu
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi
-
OMODA & JAECOO'dan farklı bir konumlandırma
Marka, “Hareket Halinde Sanat” tasarım felsefesiyle otomobili modern yaşamın stil sahibi bir parçası olarak konumlandırıyor.
-
Güncellenen Opel Astra Nisan’da Türkiye’de
Makyajlı Astra ülkemizde ilk etapta 130 HP gücünde 1.5 litrelik dizel motorla sunulacak
-
IONIQ 3 Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılacak
İzmit’te üretilecek IONIQ 3 ilk kez 2026 Milano Tasarım Haftası’nda sahneye çıkacak
-
Mercedes-Benz Otomotiv’de görev değişimi
Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, 30 Haziran 2026’da görevini Stuttgart’tan Türkiye’ye gelecek Şenol Bayrak’a devredecek.
-
Borusan Next’ten Florya’da yeni servis noktası
Borusan Next, özel servis yapılanmasını genişletme stratejisi kapsamında üçüncü servis noktasını İstanbul Florya’da hizmete açtı.
-
Yeni Volkswagen T‑Roc satışa sunuldu
T-Roc, yeni bir tasarıma, hafif hibrit motora ve gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip
-
Tofaş, ABD'ye yeniden ihracata başlıyor
K0 kodlu hafif ticari, Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika’ya ihraç edilecek
-
DS 7 yeni neslinde elektrikleniyor
DS Automobiles, N°7 ile kompakt SUV segmentindeki varlığını güncelliyor




















FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS