SEKTÖREL › Opel Adam'a akıllı telefon muamelesi!

Opel Adam'a akıllı telefon muamelesi!

04 Eylül 2013 / 18:26 Opel Adam'ın 'Black Link' ve 'White Link' versiyonları Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek

Opel Adam'a akıllı telefon muamelesi!
Opel Adam'ın Black Link ve White Link adındaki yeni versiyonları, IntelliLink bilgi-eğlence sistemine ve Siri Eyes Free sesli kontrol donanımına sahip olmalarıyla dikkat çekiyor. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere Adam'ın bu yeni versiyonları siyah ve beyaz gövde renkleriyle sunulacak.

Siri Eyes Free ve Bilgi-Eğlence Sistemi
Adam'ın bu yeni versiyonlarındaki Siri Eyes Free modu ile bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanıp, sesli komut sistemi çalıştırılabiliyor. Siri Eyes Free üzerinden sesli komut ile; listenizde kayıtlı olan telefonları arayabilir, radyo üzerinden şarkı çalıp iPod gibi farklı müzik kanalarına geçiş yapabilir, telefonunuza gelen mesajları dinleyip mesaj atabilir, takvime ulaşıp randevularınızı kontrol edebilirsiniz. Siri Eyes Free ayrıca maç sonuçları veya ulusal tatil günleri gibi sorulara da cevap verebiliyor.

Bunun yanında IntelliLink ekranına bakmadan navigasyona, gideceğiniz noktayı sesli olarak girebilirsiniz. Adam Black Link ve White Link modellerindeki gösterge panelinde bir de standart olarak FlexDock akıllı telefon aparatı sunuluyor. Telefonu şarj etmeye de yarayan bu aparat sayesinde ayrıca, hedefe ne kadar mesafe kaldığı da öğrenilebiliyor. Opel IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, 7 inçlik bir ekrana sahip olup Android yazılımlı cihazlarla da çalışmakta.

Siyah ve beyaz gövde renkleri
Gövdenin geri kalanına vurgu yapan kontrastlar; Opel logosunu taşıyan ızgara bar, renkli arka cam ve Twister tasarımlı 18 inç jantlarla şık bir görünüm sunan Adam'lardaki diğer bir göz alıcı unsur da siyah ya da beyaz renk olan standart tavan spoyleri, LED gündüz farları ve LED stop lambaları olarak öne çıkıyor. Otomobilin iç mekanı, koltukları ve gösterge paneli de gövde rengi ile uyum sağlamakta. Adam Black Link modelinde koltuk minderleri siyah (Morrocana) renkte. Orta konsolun ve gösterge panelinin de siyah olmasına rağmen kapı çıtaları, torpido gözü, deri vites topuzu ve el freni kolu beyaz (Sky Cool Grey) renk olarak tasarlanmış.

ÇOK OKUNANLAR