
Opel Astra OPC EXTREME’in üretimi kesinleşti
01 Mart 2014 / 10:47 Geçtiğimiz hafta sizlere duyurduğumuz Opel Astra OPC EXTREME’in üretimi kesinleşti...

Geçtiğimiz hafta üretilme ihtimali olduğunu sizlere duyurduğumuz Astra OPC EXTREME'in üretim kararı çıktı. Şimdiye kadar üretilen en hızlı Astra yol otomobili olacağı söylenenOPC EXTREME, karbon fiberin oldukça fazla kullanılması sayesinde standart OPC’den 100 kg daha hafif bir gövdeye sahip. Bu hafif materyal kaput, tavan ve standart alaşımlardan 20 kg daha hafif jantlarda kullanılmış. Bunlara ek olarak otomobilin 800 gr ağırlığındaki alüminyum çamurlukları da, standart otomobilde bulunan 2.2 kg’lik çamurlukların yerini almış.
OPC EXTREME’in kaputunun altında bulunan tamamen alüminyumdan üretilmiş dört silindirli 2.0 litrelik turbo motor 300 bg’den fazla güç üretirken, ürettiği bu gücü 6-ileri manuel şanzıman ve sınırlı kaydırmalı diferansiyelin üzerinden ön tekerleklerine aktarıyor. Otomobili durduracak olan güç ise Brembo’nun altı pistonlu fren sistemi tarafından sağlanıyor. 370 mm’lik ön disklere sahip olan otomobilin 19 inçlik alaşımları 245/35 R19’luk lastikler tarafından çevrelenmiş.
OPC EXTREME'in performans verileri henüz belli değil. Ancak otomobilin daha güçlü ve daha hafif oluşu sayesinde, 0-96 km/s hızlanmasını standart Astra OPC’nin 5.9 sn’lik derecesinden daha kısa sürede tamamlayacağını tahmin edebiliriz.
En sportif Astra’nın iç mekanı da diğer OPC'lerden farklı. Arka koltuklar yerini roll-bar’a bırakmış; ön tarafta ise Recaro spor koltuklar, altı noktalı emniyet kemerleri ve karbon fiber detayların bulunduğu direksiyon dikkat çeken detaylar arasında.
Opel, Astra OPC EXTREME’i Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttıktan sonra sınırlı sayıda üretecek.
Haber: Ege Geçyatan
-
Renault Boreal de ülkemizde üretilecek OYAK ve Renault'nun 400 milyon Euro'luk yatırımının ikinci adımı olan Boreal tanıtıldı
-
N ateşi IONIQ 6'yı da sardı Hyundai, yüksek performanslı ikinci elektrikli model IONIQ 6 N'i "Goodwood Hız Festivali"nde tanıttı
-
Volvo XC60 makyajlandı Volvo’nun en çok satan SUV modeli XC60, 2026 model yılı için kapsamlı bir makyaja geçirdi
-
Toyota'nın hidrojenli ralli aracı etaplarda! Toyota, GR Yaris Rally2 H2 konseptini ilk kez Finlandiya Rallisi’nde etaplara çıkaracak
-
Skoda'nın satış adetleri artmaya devam ediyor Yüce Auto-Škoda, Türkiye pazarında yılın ilk yarısında 20.181 adetlik satış performansına imza attı