GÜNDEM › Opel Astra OPC

Opel Astra OPC

06 Kasım 2011 / 15:56 Opel Astra GTC’nin ardından, bu otomobilin en güçlü versiyonu olan Astra OPC de ortaya çıktı

Opel Astra OPC
Opel Performance Center tarafından geliştirilen Astra OPC'nin 2.0 litrelik turbo motoru, 280 beygir güç ve 400 Nm tork değerleri sunarken, otomobil 250 km/s'lik maksimum hızı sayesinde en hızlı Astra ünvanını kazanıyor.

Astra GTC’de de kullanılan HiPerStrut (High Performance Strut) adı verilen ön süspansiyon sistemi sayesinde, OPC'nin direksiyon geri bildiriminin daha net ve viraj kabiliyetinin de daha keskin olduğu söyleniyor. Otomobildeki FlexRide şasi kontrol sistemi Sport moduna ek olarak OPC adında yeni bir sürüş modu da sunuyor. Bu modla birlikte limitli diferansiyel kilidini devreye alan otomobil, sportif sürüşlerde daha fazla tutunma kabiliyeti vaat ediyor. Bu sistem özellikle yoldaki kaplama farklılıkları ve ıslak zemin sebebiyle ortaya çıkan tutunma kayıplarını minimuma indirgemeyi amaçlıyor.
 
Performanslı Opel, farklı ön tampon, marşpiye ve arka tampon tasarımı ve arka difüzörüyle GTC’den ayrılıyor. Otomobilde ayrıca çift çıkışlı trapezoid formlu egzoz çıkışlarına yer verilirken, Insignia OPC’de bir benzerini gördüğümüz büyük jantlar sayesinde de güçlü görünüm pekiştirilmiş. Astra OPC'nin iç mekanındaysa yeni tasarımlı spor koltuklar ve OPC amblemleri dışında önemli bir fark bulunmuyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR