SEKTÖREL › Opel CEO'suna 'MANBEST 2019' ödülü

Opel CEO'suna 'MANBEST 2019' ödülü

11 Ekim 2019 / 17:11 Opel CEO’su Michael Lohscheller “MANBEST 2019” Ödülüne Layık Görüldü

Opel CEO'suna 'MANBEST 2019' ödülü

Opel CEO’su Michael Lohscheller bir ödül daha aldı: CEO, prestijli AUTOBEST jürisi tarafından “MANBEST 2019 (MANager BEST)” ödülü ile yılın üst düzey yöneticisi seçildi. Lohscheller geçtiğimiz ay sektörel yayın Automotive News Europe tarafından da “Eurostar 2019” seçilmişti.

Ödülü değerlendiren CEO Michael Lohscheller: “Böyle bir ödüle layık görülmek benim için büyük bir onur, ancak ben bu ödülü tüm ekibim adına kabul ediyor, onlara hediye ediyorum. Groupe PSA bünyesine geçişle başlayan Opel'in yeniden doğma süreci, her bir Opel çalışanının azmi ve özverili çalışması sayesinde gerçekleşti. Bir kez daha markamızla ve ekiplerimizin başarısıyla gurur duyuyoruz.” dedi.

AUTOBEST CEO'su Dan Vardie ise değerlendirmesinde: “Opel’in başarıya ihtiyaç duyduğu böylesine hassas bir dönemde Michael Lohscheller doğru zamanda gelen en doğru kişiydi. Doğru vizyon ve doğru strateji ile süreci yöneterek, köklü Alman otomobil üreticisini başarıya götürdü. Michael Lohscheller, yaklaşık yirmi yıl aradan sonra şirketi tekrar kâra geçiren Opel’in ilk Avrupalı CEO’su oldu." dedi.

Opel’in 2017 yazında Groupe PSA bünyesine geçmesinin ardından, Michael Lohscheller ve yönetim ekibi “PACE!” adı altında son derece kapsamlı bir yeniden yapılanma planı geliştirdi. Belirlenen hedefler çok net: Opel, “PACE!” ile tekrar kârlı bir şirket olacak, küresel bir şirket olacak ve elektrikliye geçiş yapacak. Planın Michael Lohscheller yönetiminde istikrarlı bir şekilde uygulanmasıyla Opel 2018 mali yılında, zararla geçen yaklaşık 20 yılın ardından tekrar kara geçti. 157 yıllık şirket 859 milyon Euro ile tarihinin en yüksek işletme kârını rapor etti. Otomotiv sektörünün zor günlerden geçtiği bir dönemde Opel, 2019'un ilk yarısında da başarı grafiğini geliştirmeye devam ederek 700 milyon Euro’nun üzerinde kâr kaydetti.

ÇOK OKUNANLAR