LANSMAN › Opel Grandland X'e Ultimate donanımı...

Opel Grandland X'e Ultimate donanımı...

30 Mart 2018 / 17:42 Opel’in kompakt SUV modeli Grandland X yeni donanım seviyesine kavuştu

Opel Grandland X'e Ultimate donanımı...

Opel, geçtiğimiz yılın Kasım ayında satış sunduğu kompakt SUV modeli Grandland X’in Ultimate adındaki yeni donanım seviyesini de seçenekler arasına ekledi. Markanın davetlisi olarak İspanya’nın kuzeybatısında yer alan ve Avrupa’nın en mutlu şehri olarak bilinen San Sebastian’a bu yeni donanım seviyesini incelemek üzere bir seyahat gerçekleştirdik. Bu organizasyonda, markanın Grandland X ile ilgili yakın gelecekteki planlarını da öğrenme fırsatımız oldu. Bu planlardan önce, otomobilin Enjoy ve Excellence donanım seviyelerinin üzerine konumlandırılan Ultimate paketinin içeriğine bir göz atalım.

fad83677eef642dae10ad3f6b8099e27_1.jpg

Panoramik cam tavan dışında Grandland X’teki tüm konfor ve güvenlik özelliklerini bünyesinde barındıran Ultimate donanımında; 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip Navi 5.0 bilgi-eğlence sistemi, ısıtmalı ThermalTec ön cam, AGR sertifikalı ergonomik ön koltuklar, 360 derece kuş bakışı çevre görüş kamerası ve Premium Denon ses sistemi gibi donanımlar bulunuyor. Ultimate donanm seviyesi bazı görsel farklılıkları da içermekte. Standart olarak sunulan siyah tavan, 19 inçlik çift tonlu alaşım jantlar, tavan rayları, AFL LED farlar ve alaşımlı spor pedallar ile daha sportif ve çekici bir görünüme bürünen Grandland X’in bu yeni donanım paketi; otomobilin hem 130 bg’lik 1.2 litrelik turbo benzinli hem de 120 beygir gücündeki 1.6 turbo dizel motor seçeneklerinde ve sadece otomatik şanzımanlı versiyonlarda satın alınabiliyor. Ultimate donanımına sahip olan benzinli Grandland X 205.900 TL’lik fiyat etiketi taşırken, dizel versiyon ise 223.900 TL’lik bir anahtar teslim satış fiyatıyla sunuluyor.

fad83677eef642dae10ad3f6b8099e27_0.jpg

İspanya’nın Bilbao şehrinden San Sebastian’a gerçekleştirdiğimiz yolculukta Ultimate donanım seviyesine sahip Grandland X’in ülkemize ithal edilmeyen 177 bg gücündeki 2-litrelik dizel motor seçeneğini kullandık.8-ileri otomatik şanzımanla kombine edilen bu motor maalesef üzerindeki vergi yükünden dolayı ülkemize ancak özel sipariş ile ithal edilecek. Bunun yanında yakın gelecekte Grandland X’in motor gamında daha cazip seçeneklerle de karşılaşabileceğiz. İlkbahar aylarında 100 ve 130 bg gücünde iki farklı güç seçeneği bulunan 1.5 litrelik yeni bir turbodizel motor seçeneğine kavuşacak olan Grandland X, yaz mevsiminde ise şu an 6-ileri otomatik şanzımanla sunulan 130 beygir gücündeki 1.2 litrelik turbo benzinli motorunu 8-ileri otomatik şanzımanla kombine edecek. 180 beygir gücünde 1.6 litrelik bir başka turbo benzinli de aynı dönemde motor gamına eklenmiş olacak. SUV segmentinde performans arayan müşterilerin hoşuna gideceğini düşündüğümüz bu versiyonun, Grandland X’in dinamik karakteriyle uyumlu bir performansa sahip olacağını düşünüyoruz. Grandland X için düşünülen bir diğer seçenek de 2019 yılında tanıtılması ve 2020 yılında ülkemize ithal edilmesi planlanan plug-in hybrid teknolojisine sahip bir PHEV versiyon olacak.

Yazı: Bahadır Bektaş / Bilbao

ÇOK OKUNANLAR