GÜNDEM › Opel, OPC’nin 15. yıl dönümünü kutluyor

Opel, OPC’nin 15. yıl dönümünü kutluyor

14 Aralık 2014 / 01:36 Markanın ilk daha sportif modeli 1999’da ürettiği Astra OPC’ydi...

Opel, OPC’nin 15. yıl dönümünü kutluyor

Opel, OPC modellerinin 15. yıl dönümünü, 1999 yılında ürettiği Astra OPC’ye bir bakış atarak kutluyor. Markanın ürettiği en sportif modellerden biri olmak için tasarlanan Astra OPC, aerodinamik tasarım detayları, Recaro koltuklar ve 17 inçlik BBS jantlara sahipti.

Otomobilin kaputunun altında yer alan 2-litre hacimli Ecotec motorda da dövülmüş pistonlar, daha keskin kam milleri, daha büyük hava girişleri ve optimize edilmiş ECU ile daha büyük değişiklikler yapılmıştı ve bu değişiklikler ile 160 bg güç elde edilmişti.

Tasarım ve motorda yapılan değişikliklerin yanı sıra Alman mühendisler süspansiyon sistemini de Bilstein amortisörler ile elden geçirmiş ve otomobile daha büyük frenler ve “daha direkt” direksiyon sistemi eklemişlerdi.

Opel, Astra OPC’nin başarısından iki yıl sonra turboşarjlı motora sahip Zafira OPC’yi piyasaya sürdü. 192 bg güce sahip olan bu araç, “dünyanın en hızlı kompakt vanı” unvanını kazandı.

Alman üretici sportif odaklı yüksek performanslı OPC modellerini günümüzde de 325 bg’lik Insignia OPC ve 280 bg’lik Astra OPC gibi modeller ile üretmeye devam ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR