YENİ MODELLER › Opel’den şehirli Karl’a farklı dokunuş…

Opel’den şehirli Karl’a farklı dokunuş…

22 Eylül 2016 / 18:58 Alman üretici, küçük şehirli modeline off-road kimliği aşılıyor

Opel’den şehirli Karl’a farklı dokunuş…

Opel’in küçük, ulaşılabilir otomobili Karl, yeni Rocks versiyonu ile birlikte farklı bir kimliğe kavuşuyor. Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan yeni otomobil 18 mm artan yüksekliği ile şehir içi ve çevresindeki bozuk yollar ile daha iyi başa çıkmayı hedefliyor. Artan yüksekliği sayesinde daha yüksek bir sürüş pozisyonuna kavuşan otomobil, Opel’in iddialarına göre sıkışık şehir trafiğinde de daha iyi bir görüş sağlıyor.

Opel’in yeni, daha sert A segment temsilcisi, tıpkı kuzeni Adam Rocks gibi şık bir dış tasarıma sahip. Plastik gövde korumalarının yanı sıra gövde altı korumalarını da bünyesinde barındıran Karl Rocks, 15 inçlik çift renkli jantlar ile birlikte sunuluyor. Yerden daha yüksek gövdesine rağmen standart otomobile kıyasla daha sportif görünmeyi başaran otomobil, standart otomobile kıyasla çok daha sert görünmeyi de başarıyor.

Alman üreticinin yeni otomobilinin iç mekanında da dış mekanda yakalanan yeni hava devam ediyor. Karl Rocks için “Favo” adlı özel bir kumaş döşeme tasarlayan Opel, otomobilde ayrıca Radio R 4.0 IntelliLink infotainment sistemini de opsiyonel olarak sunuyor. Infotainment sisteminin yanı sıra, Park Asistanı ve hız sabitleme sistemleri gibi sistemler ile tercih edilebilen yeni otomobilin bagaj hacmi ise arka koltukların yatırılması ile birlikte 1.013 litreye kadar çıkıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR