LANSMAN › Opel'in yepyeni Mokka'sı Türkiye'de...

Opel'in yepyeni Mokka'sı Türkiye'de...

18 Haziran 2021 / 00:11 Yeni Mokka, benzinli motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Elektrikli versiyon ise 2022'de gelecek

Opel'in yepyeni Mokka'sı Türkiye'de...

Opel, yeni tasarım dilini tam anlamıyla uyguladığı ilk modeli olan yeni Mokka’yı 365 bin 900 TL'den başlayan fiyat etiketleriyle satışa sundu. Opel markası için birçok ilki temsil eden yeni Mokka, markanın gelecekteki yüzü "Opel Vizör"e ve tamamen dijital "Pure Panel" kokpite sahip ilk model olmasıyla dikkat çekiyor. Ülkemize 130 beygir gücündeki 1.2 litrelik turbo benzinli motor ve 8-ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla ithal edilen yeni Mokka; Elegance, GS Line ve Ultimate olmak üzere üç farklı donanım seçeneğine sahip. Altı gövde rengi, çift renk tavan seçenekleri (siyah, beyaz ve kırmızı) ve Ultimate donanım seviyesinde Türkiye’de bir ilk olarak siyah kaput opsiyonu sunan Mokka, dinamizmini 17 ve 18 inçlik özel tasarım jantlarıyla da yansıtıyor. 

66afe9e5e91a3da4f8fddc8267037ccd_1.jpg

İkinci nesil Mokka 4,15 metrelik uzunluğuyla B-SUV segmentine dahil oluyor. Mokka’nın tasarımı; kısa ön ve arka çıkıntılar, kaslı ve geniş gövde, mükemmel gövde orantıları ve fark yaratan detaylarla dikkat çekiyor. Bu detaylardan biri olan Opel Vizör, ızgarayı, farları ve yeniden tasarlanan şimşek logosunu tek bir panelde bir araya getiriyor. LED farlar veya yeni nesil IntelliLux LED® matrix farlarla tamamlanan Opel Vizör, 2020’li yıllar boyunca tüm Opel modellerinin ayırt edici özelliği olacak.

SPORTİF GS LINE DONANIM SEVİYESİ
Opel, GS Line donanım seviyesiyle ilk kez Mokka'nın daha sportif versiyonunu sunuyor. Bu versiyondaki üç-renkli 18 inçlik hafif alaşım jantlar, siyah tavan, siyah yan aynalar ve  tampon altı kaplamaları sportif bir görünümü beraberinde getiriyor. Bu versiyonda Opel Şimşek logosu, Mokka ismi ve Opel Vizör çerçevesi parlak siyah renkte uygulanıyor. Karakteristik kırmızı kapı üstü dekoru da güçlü bir kontrast oluşturuyor. İç mekan ise siyah tavan, alüminyum pedallar ve kırmızı süslemelerle dikkat çekiyor. Premium deri görünümlü yan desteklere sahip siyah koltuklar, kırmızı dikişler ve detaylarla bu tasarımı tamamlıyor. 

66afe9e5e91a3da4f8fddc8267037ccd_0.jpg

Opel Mokka, son derece modern ve dikkat çekici bir kabine sahip. Müşteriler, ilk kez bir Opel modelinde tamamen dijital Opel Pure Panel kokpit ile tanışıyor. İki adet geniş ekrandan oluşan Pure Panel, mimarisi gereği çok sayıda düğme ve kumandayı gereksiz kılıyor. Yeni Mokka’da 7 inç renkli dokunmatik ekrana sahip Multimedya Radyo ve 10 inç renkli dokunmatik ekrana sahip Multimedya Navi Pro olmak üzere farklı multimedya seçenekleri sunuluyor. Ekranlar, yeni Opel Pure Panel ile entegre olup sürücüye dönük olacak şekilde konumlandırılmış. 

66afe9e5e91a3da4f8fddc8267037ccd_2.jpg

CMP platformu üzerine geliştirilen yeni Mokka, ülkemize 130 bg'lik güce ve 230 Nm maksimum torka sahip 1.2 litrelik turbo benzinli motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Tamamen elektrikli Mokka-e'nin ise 2022 yılının ortalarında Türkiye yollarında olacağı açıklanıyor.

Benzinli Mokka, 0-100 km/s hızlanmasını 9,2 saniyede tamamlıyor ve 200 km/s maksimum hıza ulaşıyor. NEDC normuna göre 100 kilometrede ortalama 4,9 lt yakıt tüketen otomobilde uyarlanabilir vites programları ve Quickshift teknolojisine sahip AT8 otomatik şanzıman görev yapıyor. Sürücü isterse direksiyondaki vites değiştirme kulakçıkları ile manuel olarak da vites değiştirebiliyor. Yeni Mokka’nın tüm versiyonlarında sürücüler gaz ve direksiyon tepkilerini ayarlayan farklı sürüş modları da seçebiliyor. Otomobilde Spor, Eko ve Normal olmak üzere üç farklı sürüş modu sunuluyor.

Yeni Mokka, sürüş güvenliğini ve sürüş konforunu arttıran 16 adet yeni nesil sürüş destek sistemiyle donatılmış. Standart olarak sunulan teknolojiler arasında; yaya algılama özellikli aktif acil fren sistemi, ön çarpışma ikazı, aktif şerit takip sistemi, 180 derece panoramik geri görüş kamerası ve trafik işareti tespit sistemi bulunuyor. Yeni Mokka'da ayrıca dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleme sistemi, şerit ortalama özellikli gelişmiş aktif şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, gelişmiş park pilotu gibi birçok ek özellik de sunuluyor. 

B-SUV segmentine yenilikçi teknolojiler getiren yeni Mokka otomatik klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, yağmur ve far sensörü gibi sayısız konfor elemanlarıyla donatılıyor. Ayrıca, tüm versiyonlar standart olarak elektrikli el freniyle geliyor. Toplam 14 ayrı LED modülden oluşan akıllı aydınlatma modları ve göz almayan IntelliLux LED® matrix farlar da yeni Mokka’yı sınıfında benzersiz kılıyor. 

66afe9e5e91a3da4f8fddc8267037ccd_3.jpg

Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin; “Yeni Mokka, şehirli kitlenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek boyutlara sahip, günlük hayatın parçası olabilecek kompaktlıkta ve konfor unsurlarını üzerinde barındıran bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Tasarımıyla tamamen yenilenen yeni Mokka, teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Boyutlarıyla tam bir şehirli Crossover olduğunu gösteren yeni Mokka’nın, yüksek satış adetleri konusunda bizlere büyük katkılar sağlamasını bekliyoruz. Toplam satışlarımızın yakın ve ileriki dönemde yüzde 15’inin yeni Mokka’dan gelmesini hedefliyoruz. Kısacası yeni Mokka ürün gamımız içerisinde kuvvetli bir role sahip olacak ve markamıza yeni müşteri kitlelerinin gelmesini sağlayacak. Yeni Mokka, Crossland ve Grandland’den oluşan SUV üçlemesi Opel’i SUV pazarında ilk 5 içerisinde tutacak. Öte yandan Mokka ve Crossland ikilisinin B-SUV kategorisinde bizi liderliğe taşımasını da hedefliyoruz. Önümüzdeki yılla beraber heyecanla beklenen bataryalı elektrikli modellerimizi pazara sunmak üzere de çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda, Mokka-e 2022’nin ikinci yarısından itibaren Türkiye’de olmasını planladığımız bir ürün” değerlendirmesinde bulundu.

YENİ OPEL MOKKA FİYAT LİSTESİ
MOKKA 1.2 130 BG AT8 ELEGANCE 365.900 TL
MOKKA 1.2 130 BG AT8 GS LINE 377.900 TL
MOKKA 1.2 130 BG AT8 ULTIMATE 397.900 TL

ÇOK OKUNANLAR