SEKTÖREL › Peugeot, Hindistan'da büyüyor

Peugeot, Hindistan'da büyüyor

05 Eylül 2011 / 14:36 Global genişleme stratejisini sürdüren Peugeot, Hindistan'da yeni bir üretim tesisi kuracağını açıkladı

Peugeot, Hindistan'da büyüyor
Peugeot ve Gujarat Eyaleti, Ahmedabad yakınındaki Sanand’da araç, motor ve şanzıman üretim tesisleri kurmak için anlaşma imzaladılar. Bu anlaşmaya göre, Peugeot, Hindistan'ın batısında hızlı gelişme halindeki Sanand otomotiv havzasının kalbindeki 2 kilometrekarelik bir alanda 650 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyor. Peugeot burada modern boya ve montaj atölyelerini içeren ve yıllık 170.000 araç üretim kapasiteli ultra modern bir üretim merkezi kuracak. Yüksek performanslı teknolojilerin kullanıldığı bir motor ve vites kutusu fabrikasının da, bu ileri teknoloji sanayi tesislerini tamamlayacağı açıklanıyor. Bu projenin aynı zamanda, Sanand otomotiv havzasında 5000 yeni direkt iş imkânı yaratacağı da verilen bilgiler arasında. İlgili imalatçı ve tedarikçilere şirketin yeni üretim merkezine erişim olanağı sağlamak için, tesis büyük bir imalatçı parkına da ev sahipliği yapacak. Burada üretilen ilk Peugeot’nun 2014 yılında banttan inmesi bekleniyor.

Peugeot ile Gujarat yetkilileri aynı zamanda otomotiv sektöründe yetkinlik ve becerilerin geliştirilmesine yönelik bir enstitü kurmayı da planladıklarını açıkladılar.

ÇOK OKUNANLAR