SEKTÖREL › Peugeot'da yeni logo, yeni dönem!

Peugeot'da yeni logo, yeni dönem!

26 Şubat 2021 / 01:29 Yeni logosunu tanıtan Peugeot, tarihindeki en büyük değişimi başlatıyor...

Peugeot'da yeni logo, yeni dönem!

1850 yılından bu yana, tümü aslan amblemini taşıyan 10 farklı logoya sahip olan Peugeot, küresel tasarım stüdyosu "PEUGEOT Design Lab" tarafından tasarlanan 11'inci logosunu tanıttı. 2010 yılında tanıtılan mevcut logonun, markanın sınıf atlama stratejisini desteklemek adına değiştirildiği açıklanıyor. Her zaman markanın bir parçası olan aslan figürüne sahip bu yeni logoyla birlikte Peugeot, yeni pazarları fethetmek, uluslararası büyümesini hızlandırmak, Fransız zarafetinin yanı sıra Fransız tasarımını ve bilgi birikimini buralara ulaştırmak istiyor. Bu arma sadece görsel kimlikle sınırlı olmayan bir marka ekosisteminin yolunu açıyor ve marka için derin bir değişimi beraberinde getiriyor. Peugeot, STELLANTIS oluşumunun ardından tarihindeki en büyük değişimi başlatıyor.

bcc85119b9b3e58f509f504db32fd14a_0.jpg

Peugeot, son 10 yılda, tüm ürün gamını yeniledi ve sınıf atladı. Bunun yansıması olarak 2021 yılında PEUGEOT e-Expert ve 2019 yılında Partner ile “Yılın Uluslararası Ticari Aracı” ve üç kere “Yılın Otomobili” (2014 yılında Peugeot 308, 2017 yılında Peugeot SUV 3008 ve 2020 yılında Peugeot 208) ödüllerini alarak başarısını perçinledi. Marka ayrıca, hem binek otomobiller hem de hafif ticari araçlarıyla elektrikli bir ürün gamı oluşturdu.

Müşterilerine yeni bir taahhütte bulunan Peugeot; araçlar, yetkili satıcılar, ilgili ürünler, web siteleri ve iletişim kanalları açısından marka ile geçirilen zamanı kaliteli zamana dönüştürmeyi amaçlıyor. Yeni dönemde markanın web sitesi artık tüm bu deneyiminin bir parçası ve "çevrimiçi satış noktası" haline geliyor. Sade, etkili, içgüdüsel, sürükleyici, son derece görsel, dinamik ve iş odaklı, mükemmel akıcı bir satış deneyimi vaat eden web sitesinin, bir Peugeot yetkili satıcısında yapılabilecek her şeyi (keşif, yapılandırma, satış, sözleşmeler, finansman, takas, vb.) çevrimiçi olarak yapma imkanı sunacağı açıklanıyor. Verilen bilgiye göre yetkili satıcılar ise artık daha insan odaklı, daha görsel ve daha eğitici bir deneyim sunan yerlere dönüşecek. 

bcc85119b9b3e58f509f504db32fd14a_1.jpg

Peugeot 10 yıl içerisindeki ilk marka kampanyasını da üretti: THE LIONS OF OUR TIME. Peugeot bu yeni marka kampanyası ile müşterilerinin en değerli varlıkları olan zamanı çok daha iyi kullanmalarını amaçlıyor. Zamanı kaliteli zamana ve zenginleştirilmiş bir deneyime dönüştürmeyi hedefleyen Peugeot, genele hitap eden yenilikçi bir marka olarak hem çevrimiçi mecralarda, hem araçlarında hem de yetkili satıcılarında sıkıcı olmayan, keyifli bir deneyim vaat ediyor.

Peugeot markasını her yönüyle deneyimlemek yetkili satıcı veya web sitesi ile sınırlı olmadığı için marka, sade, çekici ve kaliteli yeni bir yaşam tarzı koleksiyonu da sunuyor: Giyim, deri ürünler, moda aksesuarları, elektronik aksesuarlar, sofra takımları, kırtasiye, ambalaj, minyatürler bu koleksiyonun parçaları arasında yer alacak.

ÇOK OKUNANLAR