YENİ MODELLER › Porsche 911 Turbo ve Turbo S'i makyajladı

Porsche 911 Turbo ve Turbo S'i makyajladı

03 Aralık 2015 / 19:17 Yenilenen 911 Turbo ve Turbo S, Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak

Porsche 911 Turbo ve Turbo S'i makyajladı

Porsche makyajlanan 911 Turbo ve 911 Turbo S modellerini, otomobillerin Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı’nda yapılacak olan lansman öncesinde tanıttı. Elden geçirilmiş hava girişleri ve yeni LED gündüz farları ile makyaj öncesine kıyasla daha farklı bir ön tasarıma sahip olan yeni modeller, ayrıca yeni kapı kolları, elden geçirilmiş stoplar ve yeniden tasarlanmış 20 inçlik alaşım jantlar ile birlikte geliyor. Bunların yanı sıra yeni bir motor kapağına ve elden geçirilmiş arka tampona sahip olan otomobillerin iç mekanında ise büyük değişiklikler bulunmuyor. Porsche tasarımcıları yeni otomobillere üzerinde Normal, Sport, Sport Plus ve Individual sürüş seçeneklerini barındıran bir düğmeye sahip yeni bir direksiyon simidi, elden geçirilmiş Porsche Communication Management infotainment sistemi ve standart olarak sunulan Bose ses sistemini yerleştirmeyi uygun görmüş.

Porsche, standart olarak sunulan Sport Chrono Paketi dahilinde yer alan Sport Response tuşu ile müşterlerin, motor ve şanzımanı en iyi tepkiyi verecek şekilde ayarlayabileceklerini ve bu düğme ile 20 saniyeye kadar optimum ivmelenme sağlayabileceklerini açıklıyor. Bunun yanı sıra, otomobillerde yer alan yeni PSM Sport Modu tuşunun da, Porsche Stabilite Yönetiminin olabildiğince geç devreye girmesini sağladığı bildiriliyor.

Her iki otomobil de gücünü 3.8-litre hacimli altı silindirli çift turbolu motordan alırken, bu ünite 911 Turbo’da 540 bg, 911 Turbo S’te ise 580 bg güç üretiyor. Her iki model de yerine geçtikleri otomobillere kıyasla 20 bg daha fazla güce sahip ve güçteki bu artış Turbo’nun 0-100 km/s hızlanmasını 3 sn’de, Turbo S’in ise 2.9 sn’de tamamlamasını sağlıyor. Porsche, yeni 911 Turbo’nun maksimum hızını 320 km/s olarak, 911 Turbo S’in maksimum hızını ise 330 km/s olarak açıklıyor. Almanya’da önümüzdeki ayın sonlarına doğru satışa çıkacak olan yeni Porsche 911 Turbo ailesi 174.669 euro’dan başlayan fiyatlara sahip olacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR