YENİ MODELLER › Porsche Le Mans’a dönüşünü 911 ile kutluyor

Porsche Le Mans’a dönüşünü 911 ile kutluyor

11 Haziran 2014 / 14:23 Özel üretim 911 Carrera S Martini Racing Edition’dan sadece 80 adet üretilecek

Porsche Le Mans’a dönüşünü 911 ile kutluyor

16 yıllık aradan sonra Le Mans’a geri dönen Porsche geri dönüşünü kutlamak amacıyla 911 Carrera S’in özel bir versiyonunu limitli sayıda üretecek. Bu özel otomobil Stuttgartlı üreticinin yıllarca yarış otomobillerinde taşıdığı Martini boya şemasının Aerokit Cup ön splitter ve sabit arka kanat ile birlikte standart 911 Carrera S’e uygulanmasıyla ortaya çıkmış.

Sınırlı sayıda üretilecek olan otomobilin farklılıkları iç mekanda da görülebiliyor. Kapı eşiklerinde bulunan “911 Carrera S ��" Martini Racing Edition” ışıklandırmasına sahip paslanmaz çelik panellerin yanı sıra otomobilin dışında da bulunan mavi-kırmızı renkli detaylara ve “Martini Racing Edition” armasına sahip gösterge paneli, Sport Chrono paketi, spor direksiyon, navigasyon modülüne sahip PCM sistemi, siyah deri kaplamalı elektrikli spor koltuklar ve Bose ses sistemi otomobilin iç mekanının sahip olduğu özellikler olarak dikkat çekiyor.

Tıpkı standart 911 Carrera S gibi 400 bg’lik gücünü 3.8-litrelik altı silindirli boxer motordan alan Martini Racing Edition gücünü yere PDK çift kavramalı şanzıman üzerinden aktarıyor ve bu bileşim otomobilin Sport Plus modunda 0-100 km/s sprintini 4.1 sn’de tamamlamasını sağlıyor.

Sadece siyah veya beyaz renklerde satın alınabilecek olan otomobilden yalnızca 80 adet üretilecek. Porsche 911 Carrera S Martini Racing Edition’ın satışına bu ay başlanacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR