YENİ MODELLER › Porsche Macan'a ağır makyaj

Porsche Macan'a ağır makyaj

28 Temmuz 2018 / 14:44 Porsche Macan’ın makyajlı versiyonu Şanghay Otomobil fuarında görücüye çıktı

Porsche Macan'a ağır makyaj

Porsche, ilk kez 2014 yılında piyasaya sürdüğü Macan modelinde ağır bir makyaj operasyonu gerçekleştirdi. Aradan geçen 4 yılın ardından tasarım özellikleri, konfor, bağlanabilirlik ve sürüş dinamikleri bakımından büyük bir değişim geçiren Macan, özellikle yeni tasarım detaylarıyla dikkat çekiyor. Üç boyutlu bir forma sahip olan LED stoplarıyla markanın büyük SUV modeli Cayenne'i anımsatan makyajlı Macan'ın ayrıca yenilenen ön farlarında da standart olarak LED teknolojisine yer verilmiş. Üç boyutlu tasarıma sahip modüllerden oluşan yüksek kalitedeki aydınlatma sistemi istenildiğinde daha da iyi hale getirilebiliyor: Porsche Dinamik Far Sistemi, PDLS ışığın dağılımını adaptif olarak kontrol etmek için kullanılabiliyor. Macan, ön ve arka bölümlerinde gerçekleştirilen detaylı çalışma sayesinde artık daha geniş bir görünüm sunuyor.

b7c72f3cfaf5ecfe283c1d49a26fef11_0.jpg

Yeni dokunmatik 11 inçlik Porsche Communication Management (PCM) ekranı, yeniden tasarlanmış hava menfezleri ve 911 serisinden görmeye alışık olduğumuz GT spor direksiyon ise otomobilin kabinindeki en çarpıcı değişiklikler arasında yer alıyor. Direksiyona entegre edilmiş olan mod kumandası ve Sport Response Düğmesi de Sports Chrono Paketi seçeneği ile Macan’da da mevcut. Porsche, bu operasyonla birlikte otomobile ısıtmalı ön cam ve iç mekandaki hava kalitesini iyileştirmek için bir de iyonlaştırıcı eklemiş. “Miami Mavi”, “Metalik Mamba Yeşil”, “Metalik Dolomit Gümüş” ve “Crayon” yeni iç mekan paketleriyle birlikte Macan için ayrıca hiç olmadığı kadar daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuluyor.

b7c72f3cfaf5ecfe283c1d49a26fef11_1.jpg

Porsche, Macan’daki asistan sistemlerini de arttırmış. Adaptif hız sabitleme sistemiyle gelen yeni Yoğun Trafik Asistanı, 60 km/s hıza kadar çok daha konforlu ve sakin bir sürüş deneyimi sunuyor. Sistem, kısmı otomatik hızlanma ve frenleme özelliklerine sahip olmanın yanı sıra yoğun trafikte veya yavaş ilerleyen trafikte direksiyonun da kontrolünü alabiliyor.

Tüm Macan’larda standart olarak sunulan Connect Plus modülü ile otomobil artık tamamen ağ tabanlı. Bu modül, standart online navigasyon sisteminin parçası olan akıllı sesli komut ve gerçek zamanlı trafik bilgisi gibi dijital özellikler ve hizmetler için zemin oluşturuyor. Bu sistemin en önemli özelliklerinden biri ise yoğunluk bazlı trafik verisi sunan son teknoloji ürünü “Here Cloud” sistemi. Yeni Offroad Precision Uygulamasını kullanarak Macan'la yapılan arazi sürüşlerini kaydetmek ve analiz etmek de mümkün.

b7c72f3cfaf5ecfe283c1d49a26fef11_2.jpg

Optimize edilmiş şasisi sayesinde Macan'ın kompakt sınıf SUV segmentinde sahip olduğu spor otomobil konumunu daha da sağlamlaştırdığı açıklanıyor. Şaside yapılan ince ayarlamalarla doğal bir sürüş deneyimi sunan otomobil dengeli sürüş dinamiğinden ödün vermeden konfor düzeyini yukarı taşıyor. SUV segmentinde alışılmışın dışına çıkan Macan, arka ve ön akslarda farklı genişliklerdeki karma lastiklerle sunuluyor. Porsche’nin diğer spor otomobillerinde de olduğu gibi, bu lastik düzeni sayesinde akıllı ve dört tekerlekten çekiş özelliği sunan Porsche Traction Management (PTM) sisteminden sürüş dinamiği konusunda tamamen faydalanmak mümkün olmuş. Gelişmiş performansa sahip olacak şekilde geliştirilen yeni lastikler, iyileştirilmiş bir sürüş keyfi için daha iyi yanal dinamikler sunarken 20 ve 21 inçlik jantlar da tasarım açısında kişiselleştirmeye daha fazla olanak tanıyor.

ÇOK OKUNANLAR