YENİ MODELLER › Premium kompakt segmentte DS ışıltısı

Premium kompakt segmentte DS ışıltısı

05 Şubat 2021 / 01:44 Yeni DS 4, premium kompakt segment müşterilerini Fransız cazibesiyle tanıştırmak istiyor

Premium kompakt segmentte DS ışıltısı

DS Automobiles model gamını genişletmeye devam ediyor. DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK ve DS 9'un ardından markanın dördüncü modeli olarak sunulan DS 4, premium kompakt segmentteki Alman modellerin karşısına, Fransız lüksünü temsil eden çekici bir alternatif olarak çıkıyor. DS 4, DS 4 CROSS ve DS 4 PERFORMANCE LINE adında üç farklı versiyona sahip olan otomobilin, 2021'in dördüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

DS 4 dikkat çekici proporsiyonlar sunuyor. 4.4 metrelik uzunluğu, 1.83 metrelik genişliği ve 1.47 mm'lik yüksekliğiyle dinamik bir forma sahip olan otomobil, 20 inçe kadar uzanan jant seçenekleri, adaptif DS MATRIX LED VISION farları, kapı panellerine gizlenen kapı kolları, teknik bilgi birikiminin bir göstergesi niteliğindeki emaye yüzey baskılı arka camın dik kavisiyle oldukça aşağıya uzanan tavanı ve lazer kabartmalı pul efektli stoplarıyla özel bir görünüm sunuyor.

fbb11fd24c5ae656c5afd2516aa89966_0.jpg

DS 4'ün CROSS versiyonu, çamurlukların alt kısmına yapılan özel koruma ve mat siyah boya dokunuşlarıyla SUV’lara gönderme yapıyor. DS 4 CROSS ayrıca kum, kar ve çamur modları bulunan gelişmiş bir çekiş kontrol sistemi ve eğim iniş yardımcısı da sunuyor. Daha dinamik bir versiyon olarak sunulan DS 4 PERFORMANCE LINE ise siyah tasarım paketiyle gelen siyah dış süslemelere ek olarak dikkat çeken siyah alaşım jantlar ve özel iç mekan tasarım konseptine sahip.

fbb11fd24c5ae656c5afd2516aa89966_3.jpg

KABİNDE EL İŞÇİLİĞİ DÖŞEMELER
DS 4, akıcı, ergonomik ve günümüz şartlarına uygun şekilde dijital bir iç mekana sahip. Kabinde usta saat zanaatkarlarından ilham alınan Clous de Paris giyoş işlemelerine yer verilirken, içeride kullanılan malzemeler arasında farklı deri türleri, Alcantara, dövme karbon ve ahşap gibi materyaller bulunuyor. Yeni iç mekan konsepti, konfora yenilikçi bir anlam katıyor. Havalandırma ve masaj özellikli koltukların şekline özel olarak ilgi gösterildiği açıklanıyor. "Çakıl Grisi" deri koltuklar, konfor alanları için pürüzsüz bir his yaratan düz malzemelerle birleştirilmiş, deri ve Clous de Paris giyoş işlemeli süslemelerle desteklenmiş. Konsolun üst kısımda ise "Dişbudak" ağacından ahşap süslemeler ve oldukça yüksek kaliteli "Criollo Kahvesi Nappa" deri kullanılmış.

fbb11fd24c5ae656c5afd2516aa89966_1.jpg

PERFORMANCE LINE versiyonunda ise daha sportif bir kabin sunuluyor. Bu versiyondaki geniş Alcantara parçalar ön konsolu, kapıları ve orta konsolu kaplıyor. Yüksek yoğunluklu köpük dolgulu koltuklarda oya, özel altın ve Carmin dikişle, pileli kumaş ve Alcantara kullanılmış. Direksiyon simidinin alt kısmı da tek parça dövülmüş karbonla süslenmiş.

DS 4'teki bir diğer dikkat çekici özellik de DS AIR adı verilen havalandırma sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Gizli havalandırma çıkışlarına sahip olan bu sistem, bir koni vasıtasıyla hava dalgasını bölerek, hem üste hem de alta mükemmel bir yönlendirmeyi mümkün kılıyor.  

fbb11fd24c5ae656c5afd2516aa89966_2.jpg

DS 4 dijital teknolojiler açısından da oldukça iddialı. Otomobildeki DS IRIS sistemine bağlı 5 inç dokunmatik kontrol ekranı DS SMART TOUCH, 10 inçlik multimedya ekranı, DS E-TOGGLE adı verilen otomatik şanzıman kumandası, artırılmış gerçekliğe sahip DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY ve dijital göstege paneli DS 4'ün kabinindeki dikkat çekici teknolojik özellikler arasında yer alıyor. Teknoloji demişken... Gece sürüşlerinde yolu ve tehlikeleri daha görünür hale getiren DS NIGHT VISION gece görüş sistemine ve kamera destekli DS ACTIVE SCAN SUSPENSION adaptif süspansiyonlara sahip olan DS 4'te ayrıca markanın diğer modellerinde sunulmakta olan ikinci seviye, yarı otonom sürüş özelliği DS DRIVE ASSIST 2.0 da güncellenmiş versiyonuyla görev yapıyor. 

fbb11fd24c5ae656c5afd2516aa89966_4.jpg

PLUG-IN HYBRID VERSİYONU DA HAZIR
DS 4, benzinli, dizel ve plug-in hybrid motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Otomobilin 130, 180 ve 225 beygir gücü sunan Puretech benzinli ve 130 beygirlik BlueHDi dizel motor seçeneklerinin tümü  8-ileri oranlı tam otomatik şanzımanla kombine edilmiş. 

Otomobilin temelini oluşturan EMP2 platformunun yeni türevi, kullanışlılık ya da bagaj hacminden taviz vermeden yeni nesil şarj edilebilir hibrit güç ünitesine de ev sahipliği yapmak üzere oluşturulmuş. Turbo beslemeli 180 beygirlik dört silindirli benzinli motoru, 110 beygir gücü sunan elektrik motoru ve e-EAT8 elektrikli otomatik şanzımanla bir araya getiren sistem kombine olarak 225 beygir gücü sunuyor. Motor, arka aksın arkasında yer alan yeni, daha küçük ve daha yüksek kapasiteli hücreleri olan daha verimli bir aküyle çalışıyor ve tam elektrikli sürüş modunda (WLTP karma koşullar çevriminde) 50 km'den fazla elektrikli sürüş menzili sağlıyor.

DS Foto Galeri Tüm DS Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR