SEKTÖREL › Qashqai'ye yeni bir versiyon daha!

Qashqai'ye yeni bir versiyon daha!

24 Ocak 2020 / 00:25 Yenilenme zamanı yaklaşan Qashqai, N-TEC versiyonunda daha sportif bir görünüm ve daha fazla teknoloji sunuyor

Qashqai'ye yeni bir versiyon daha!

NISSAN, Qashqai modelini yakında yenileyecek. Ancak marka, yeni versiyonlar ile mevcut Qashqai'ye olan ilgiyi de canlı tutmaya çalışıyor. N-TEC adıyla tanıtılan son versiyon NISSAN Intelligent Mobility teknolojilerine ve bazı tasarım farklılıklarına sahip.

5f4484a29692bf097ac44e9cc634fd2f_0.jpg

Qashqai N-TEC, genellikle üst sınıf otomobillerde görmeye alışkın olduğumuz gelişmiş ProPILOT sistemi ve Akıllı Park Yardımı özelliklerini sunuyor. Aracın otoyolda ilerleyişini izleyen ProPILOT, Qashqai'nin şeridini takip etmesine yardımcı oluyor ve aracın hızını düzenleyerek, öndeki araçla olan mesafeyi kontrol ediyor. Otomobildeki bir diğer teknoloji olan Akıllı Park Asistanı ise sensörler yardımıyla uygun park yerini tespit ediyor ve ardından park manevrasını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Ancak bu esnada hızı sürücünün ayarlaması gerekiyor ki günümüzde artık hız ayarını da kendisi yapan daha gelişmiş park asistanları da bulunuyor.

5f4484a29692bf097ac44e9cc634fd2f_1.jpg

Apple CarPlay ve Android Auto gibi NissanConnect özelliklerini de içeren N-TEC, bazı tasarım farklılıklarını da içeriyor. Siyah renk 19 inçlik jantlar, karartılmış aydınlatma grubu, koyu renk ön panjur ve parlak siyah ayna yuvaları ile daha şık bir görünüme kavuşan otomobilin kabininde ise Alkantara koltuklara, yumuşak malzemelere ve parlak siyah hava menfezlerine yer verilmiş. 

ÇOK OKUNANLAR