YENİ MODELLER › Quadrifoglio mirası teknolojiyle buluştu

Quadrifoglio mirası teknolojiyle buluştu

18 Mayıs 2020 / 15:12 Alfa Romeo, 510 beygir gücünde V6 motora sahip Giulia ve Stelvio Quadrifoglio ikilisini yeniledi

Quadrifoglio mirası teknolojiyle buluştu

Alfa Romeo, performans ve yarış mirasını yansıtan Quadrifoglio modellerinin en yeni iki temsilcisi olan Giulia ve Stelvio Quadrifoglio'nun 2020 model yılına ait versiyonlarını online basın toplantısıyla tanıttı. 510 bg gücünde 2.9 V6 Bi-Turbo motorlarla dolatılan Giulia ve Stelvio Quadrifoglio ikilisi; güncellenmiş arayüz tasarımı ve performasla ilgili özel bir menüye sahip yepyeni dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemine kavuşurken, artık Seviye 2 otonom sürüş özellikleri de sunuyor. 

Yenilenen Giulia ve Stelvio Quadrifoglio'da 510 bg ve 600 Nm verileri sunan motorun gücü, Alfa™ Active Torque Vectoring sistemi tarafından tekerleklere aktarılırken, Stelvio Quadrifoglio modelinde ayrıca yenilikçi Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi de görev yapıyor. Her iki modelde de, 8-ileri otomatik şanzıman akıcı vites değişimi ile konforu optimize etmek üzere kalibre edilmiş. Quadrifoglio’da bulunan şanzıman, “RACE” modunda ise sadece 150 milisaniyede vites değiştirerek aracın gerçek potansiyelini göstermesine katkı sağlıyor. 

f56118b548c5e2ec8367c02df771e7c6_2.jpg

Giulia ve Stelvio Quadrifoglio ikilisi; Alfa™ Aktif Süspansiyon, Alfa™ DNA Pro sürüş modu seçim sistemi ve Giulia Quadrifoglio’da yer alan Alfa™ Aktif Aero tampon altı eklentisi ile sürüş keyfini artırırken, benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Tüm bu sistemler, Alfa™ Şasi Kontrol ünitesi tarafından gerçek zamanlı olarak koordine ediliyor ve uyarlanıyor. Benzersiz sürüş deneyimini çift modlu dört çıkışlı egzoz sistemiyle tamamlayan Quadrifoglio, “RACE” modunda daha hırçın ve daha heyecan verici bir egzoz sesi üretiyor. Giulia ve Stelvio Quadrifoglio müşterilerine ayrıca, opsiyonel olarak Akrapovič markalı titanyum egzoz sistemi de sunuluyor. 

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio’da yenilenen orta konsol tasarımı harika dokunsal ve görsel etkiye sahip olup daha fazla depolama alanı sunarken, yenilenen direksiyon simidi ve deri kaplı vites kolu da bu tasarımı tamamlıyor. Yeni Giulia ve Stelvio Quadrifoglio’da, emniyet kemerleri ise geleneksel siyah rengin dışında kırmızı veya yeşil renk ile de sipariş edilebiliyor. Ayrıca, elektrikli spor koltuklar için delikli deriye sahip yeni bir döşeme seçeneğinın çok yakında ürün gamına ekleneceği belirtiliyor. Bu yeni seçenek, standart olarak deri ve alkantara spor koltuklarla donatılan Giulia ve Stelvio Quadrifoglio modellerinin kişiselleştirme seçeneklerini daha da artıracak. Öte yandan, Sparco imzalı yarış tipi karbon koltuklar da yine bir seçenek olarak otomobil severlerin tercihine sunuluyor. 

f56118b548c5e2ec8367c02df771e7c6_0.jpg

BİLGİ EĞLENCE SİSTEMİNDE "PERFORMANS" MENÜSÜ
Quadrifoglio ikilisinin 2020 model yılı ile birlikte yenilenen özelliklerinden birisi de yeni bilgi-eğlence ekranı. 8,8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranlı yeni bilgi-eğlence sistemi, bağlantılı hizmetler ve yeni bir arayüz tasarımıyla beraber geliyor. Yeni Quadrifoglio'da ayrıca, ana mekanik bileşenlerin sıcaklıklarından tork üretimine, turbo basıncından anlık güç üretimine ve bunun dışında, hızlanmadan maksimum hıza performans seviyelerini ölçmek için dijital kronometrelere kadar birçok önemli bilgiyi sürücünün kullanımına sunan “Performans” menüsü ile özel ekranlar bulunuyor. Giulia ve Stelvio Quadrifoglio'nun dış tasarımında ise, koyu renk lenslere sahip yeni LED arka stop lambaları ile yeni parlak siyah ön ızgara dikkatleri çekiyor. Diğer bir özellik olarak, Stelvio’nun Quadrifoglio versiyonu özel 21 inçlik jantlar ile donatılıyor.

SEVİYE 2 OTONOM SÜRÜŞ TEKNOLOJİSİ
Geliştirilen teknolojiler kapsamında, Quadrifoglio modellerinde yeni ADAS (Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri) devreye alınıyor. Seviye 2 otonom sürüş tekmolojisi, belirli koşullar altında otomobilin gaz, fren ve direksiyon kontrolünü ele alarak, günlük kullanımlarda sürücünün üzerindeki yükü azatıyor. Bu özellik, sürücüyü sürekli olarak izlemek üzere elektronik sistemleri kullanıyor ve aynı zamanda uzun yolculuklarda daha fazla konfor sağlıyor. Giulia ve Stelvio Quadrifoglio'da ayrıca; Şerit Takip Yardımcısı, Aktif Kör Nokta Yardımcısı, Aktif Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, Akıllı Hız Denetimi, Trafik Sıkışıklığı Yardımcısı ve Otoyol Yardımcısı gibi teknolojilere de yer verilmiş. 

GEÇMİŞE UZANAN ÇARPICI RENKLER
Alfa Romeo tasarımcıları, duyguları harekete geçirmeyi ve renkleri sadece teknolojik anlamında değil, sınıflara bölmeyi ve dört farklı kategoride ayrıştırmayı tercih etti. Bu düşünceyle oluşturulan Competizione, markanın sporcu geleneğini hatırlatırken; Metal, markanın dinamik ruhunu vurguluyor. Solid, markanın istikrarına dikkat çekerken, Oldtimer ise Alfa Romeo’nun mirasının altını çiziyor. Sofistike Red 6C Villa d’Este, nefes kesici Ochre GT Junior ve yeni Quadrifoglio’da görücüye çıkan yeni Montreal Green, modellerin renk seçeneklerini oluşturuyor. Oldtimer, markanın simgelerinden biri olan ve yarım asır önce pazara sunulan Alfa Romeo Montreal’e atıfta bulunuyor. Oldtimer serisi ayrıca, teknolojik yeniliklerle birlikte markanın mirasına da göndermeler yapıyor.

ÇOK OKUNANLAR