YENİ MODELLER › Range Rover çıldırmış olmalı!

Range Rover çıldırmış olmalı!

21 Şubat 2014 / 21:05 Range Rover Evoque Autobiography 285 bg güç üretecek ve 9 ileri şanzımana sahip olacak

Range Rover çıldırmış olmalı!

Range Rover, Evoque’un Autobiography versiyonunu Cenevre’de aynı modelin Dynamic türevi ile birlikte tanıtacak.

Evoque model gamının en üstünde yer alan otomobil 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip olacak. Maksimum 285 bg güce ve 400 Nm torka sahip olacak olan bu motor bir önceki versiyonundan 45 bg daha fazla güç ve 60 Nm daha fazla tork üretecek. Motor ürettiği gücü tekerleklerine elden geçilerek daha iyi tepki vermesi sağlanmış 9 (evet, dokuz) ileri ZF otomatik şanzıman üzerinden aktaracak.

Active Driveline dört tekerlekten çekiş sistemi bütün Evoque modellerinde opsiyonel olarak sunulurken, Autobiography Dynamic’te standart olarak sunulacak. Bu model ayrıca üzerinde tekrar çalışılmış ve daha sürücüsüne daha net tepkiler ağlayan bir direksiyona sahip olacak. Bunlarla birlikte otomobilin süspansiyonunun da yeniden kalibre edilmiş amortisörler, daha sert yaylar ve tekrar ayarlanmış süspansiyon geometrisi ile elden geçirildiği söyleniyor.

Otomobil, yine elden geçirilmiş 350 mm’lik ön fren disklerine ve standart olarak sunulan ve önden kayma durumlarında tekerleklerden birini frenleyen tork yönlendirme sistemine sahip olacak.

Kabin altı farklı renk ile satın alınabilinen deri kaplamasıyla dikkat çekerken, ayrıca spor veya premium klimalı koltuklara sahip olabilecek. Orta konsolda Land Rover’ın akıllı telefon uygulamalarına erişim sağlanmasına olanak sunan InControl Apps özelliğine sahip infotainment sistemi dikkat çekerken, koltuk kafalıkları arkasında bulunan “Autobiography” logoları göze çarpıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR