YENİ MODELLER › Range Rover Evoque üstünü açtı!

Range Rover Evoque üstünü açtı!

12 Kasım 2015 / 21:41 Britanyalı üretici beğenilen crossover modelinin cabrio versiyonunu tanıttı

Range Rover Evoque üstünü açtı!

Land Rover uzun bir tanıtım sürecinin ardından Evoque Convertible modelini tanıttı. 2016 yılının ortasından itibaren 170 ülkede satışa sunulacak olan otomobilin üretiminin ise sınırlı olacağı açıklanıyor.

2012 yılında bir konsept ile öngösterimi yapılan yeni üstü açık Evoque, standart modelin tasarımını koruyor, ancak crossover’ın metal tavanının yerinde kumaş tavan yer alıyor. Tamamen otomatik olarak açılabilen veya kapanabilen bu tavan, kapalı olduğunda metal tavanlı ikizi ile aynı profile sahip olmayı başarırken, tavan açıldığında ortaya pürüzsüz bir profil çıkıyor.

48 km/s’ye kadar hızlarda açalabilen veya kapanabilen tavanın açılması 18 saniye, kapanması ise 21 saniye sürüyor. Land Rover yetkilileri crossover’ın tavanında kullanılan akustik yalıtım sayesinde araçtaki konfor seviyesinin beş kapılı Evoque ile aynı olduğunu söylerken, aracın bagaj hacmini ise tavana bağlı olmaksızın 251 litre olarak açıklıyor.

Land Rover ayrıca mühendislerin yüksek cabrio’ya takla atma durumunda otomatik olarak sadece 90 milisaniyede açılan takla barları koyduğunu açıklıyor. 1.936 kg’lik kuru ağırlığa sahip olan üstü açık Evoque’un kaputunun altında ise 243 bg güç ve 340 Nm tork üreten dört silindirli 2-litre hacimli turbo motor yer alıyor. Ürettiği güç ve torku 9-ileri otomatik şanzıman üzerinden otomobilin her iki aksına gönderen bu ünite, aracın 0-96 km/s hızlanmasını 7.8 sn’de tamamlamasını sağlıyor. Aracın maksimum hızı 180 km/s olarak açıklanırken, araç standart olarak Land Rover’ın Terrain Response sistemi ile birlikte geliyor.

Üstü açık Evoque’un kabini standart ikizini andırırken, crossover baz donanım ile siprariş edildiğinde 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemi ve 10 hoparlörlü 380 watt’lık Meridian ses sistemi ile birlikte geliyor. 10.2 inçlik InControl Touch Pro infotainment sistemi ise 12 hoparlörlü 660 watt’lık Meridian ses sistemi ile birlikte opsiyon listesinde yer alıyor. Arka koltuk ısıtması, Wi-Fi dağıtıcı, park kameraları ve Android Auto ve Apple CarPlay desteği gibi teknolojiler ise diğer dikkat çekici teknolojiler arasında yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR