
Rekortmen Bentayga'dan 10 adet üretilecek
31 Temmuz 2018 / 12:45 Bentley, sadece 10 adet Pikes Peak Bentayga üreteceğini açıkladı...

Bentley, geçtiğimiz aylarda Pikes Peak Tırmanma Yarışı’nda rekor kıran özel Bentayga'dan üreteceğini açıkladı. Bentley’in kendi bünyesindeki özel ısmarlama ve karoser bölümü Mulliner tarafından yaratılan ve el işçiliğiyle üretilen Pikes Peak Bentayga'dan 10 adet üretilecek.
Yoğun Beluga siyahına veya çarpıcı Radium rengine boyanan Pikes Peak Bentayga, opsiyonel iki renkli 22’’ jantlara sahip. Siyah detaylarla süslenen otomobilde tüm krom dış parçalar parlak siyah öğelerle değiştirilerek; gövdeye karbon fiber ön splitter, yan etekler, difüzör ve arka spoyler eklenmiş. Göze çarpmayan Pikes Peak deseni ise ön tamponu süslüyor.
Otomobilin kabini ise Key Lime tonlarını, koltuklardaki ve kapılardaki Alkantara dolgularla beraber Beluga deriyle buluşturuyor. Direksiyon ve vites kolunda da Alkantara kullanılırken, tavan döşemesinde Eliade kumaşı tercih edilmiş. Pikes Peak logosu karbon fiber panelleri süslüyor ve numaralı Pikes Peak kapı eşikleriyle iç mekan tamamlanıyor.

Otomobilin kaputunun altında ise 600 bg güç ve 900 Nm maksimum tork sunan Bentley’in ikonik 6.0 litre çift turbo W12 motoru görev yapıyor. 8-ileri otomatik ZF şanzımanla ve adaptif süspansiyonlarla donatılan otomobilde, Bentley’in 48V elektrikli aktif yalpa önleme kontrol sistemi de bulunuyor. Otomobil, Bentayga Spor Egzozu ve Touring Spesifikasyonu paketiyle tamamlanıyor.
ABD ve Avrupa’daki müşteriler Pikes Peak Bentayga için siparişleri Ağustos’tan itibaren verebilecekler.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS