SEKTÖREL › Renault Grubu revize edilmiş hedeflerine ulaştı

Renault Grubu revize edilmiş hedeflerine ulaştı

17 Şubat 2020 / 01:59 Revize ettiği hedeflerine ulaşan Renault Grubu'nun kar marjı %4.8 olarak gerçekleşti

Renault Grubu revize edilmiş hedeflerine ulaştı

Piyasalarda yaşanan olumsuzluklara rağmen, Renault Grubu Ekim ayında revize edilen hedeflerine ulaştı. Grubun kar marjı %4.8 olurken, satışlar yüzde 3,4 düşüşle 3.8 milyon adet olarak gerçekleşti. 

Grubun 2019'daki faaliyet karlılığı 2,662 milyon Euro olarak gerçekleşirken, bu rakam 2018’e kıyasla 950 milyon Euroluk bir düşüşe işaret ediyor. Grubun net faaliyet geliri ise 2,105 milyon Euro olarak gerçekleşti. Bir önceki dönemde bu rakam 2,987 milyon Euro olarak açıklanmıştı. 

Renault Grubu Geçici İcra Kurulu Başkanı Clotilde Delbos; “Piyasalarda yaşanan olumsuzluklara rağmen, Renault Grubu Ekim ayında revize etmiş olduğu hedeflerine ulaştı. Bütün çalışanlarımıza bu sonuca ulaşmamız konusunda yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. 2020 tahminlerinde, özellikle Avrupa’da CAFE regülasyonları ve Corona virüsünün potansiyel etkisinden dolayı, beklediğimiz talep değişkenliği nedeni ile belirsizlik devam etmektedir. Ancak her şeye rağmen, üst yönetim ekibinin güçlenmesi, İttifak’ın yeniden kuvvetlenmesi ve yeni modellerin başarısı, Grubun daha iyiye gideceği konusundaki inancımı güçlendirmektedir.” açıklamasını yaptı.

ÇOK OKUNANLAR