SEKTÖREL › Renault Grubu'ndan 2011'de rekor satış

Renault Grubu'ndan 2011'de rekor satış

18 Ocak 2012 / 21:39 Renault Grubu, dünya çapında 2.722.062 araç satışı gerçekleştirerek satışlarını yüzde 3,6 artırdı

Renault Grubu'ndan 2011'de rekor satış
Renault Grubu dünya çapında 2.722.062 araç sattı, bu da 94.697 adetlik bir artışı ifade ediyor. Avrupa dışındaki satışlarsa %19,2 oranında yükseldi. Grubun, Avrupa dışındaki satışları şu an toplam satışlarının yüzde 43’ünü oluşturuyor.

Türkiye’de Renault ve Dacia markaları ile Grup, satış hacmini yüzde 23 oranında artırarak 140.827 adede ulaştı ve yüzde 16.3 oranında pazar payı elde etti. Türkiye, özellikle Renault Fluence ve Symbol’ün başarısı sayesinde, Grubun beşinci büyük pazarı konumunda. Euromed Bölgesi’nde hafif ticari araç sıralamasında birinci sırada yer alan Türkiye, aynı zamanda uluslararası Renault hafif ticari araç sıralamasında da, Fransa’nın ardından 2. sırada yer alıyor.

Avrupa’da, Renault binek araçlarda ve hafif ticari araçlarda 2. sıradaki yerini korudu, piyasanın yüzde 8,6’sını elinde bulundurdu. Art arda on dört yıldır Renault Grubu hafif ticari araç pazarının lideri konumda. Grubun pazardaki payı %15.6 arttı.

Renault, yıl sonunda '0' emisyonlu (Z.E.) araçlarını piyasaya sürerek geleceğe yatırım yapmaya başladı. Bu araçlar arasında Fluence Z.E. ve Kangoo Z.E. bulunuyor. Yakın zamanda International Van of the Year 2012 ünvanını alan, Renault’nun elektrik motorlu Van’ı 19 büyük Fransız şirketinin tercihi oldu.

Satış ve Pazarlama & Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı ve Avrupa Bölgesi Başkanı Jérôme Stoll, bu sonuçları yorumlarken şunları söyledi: “2011 yılında Renault Grubu kendi rekorunu kırarak 2.7 milyon araç satışı gerçekleştirdi ve satışlarının %43’ünü Avrupa dışından elde ederek küresel büyüme amacına ulaştı. Bütün uluslararası bölgelerin desteğiyle bu güçlü büyüme, Grubun uluslararası erişim ağının genişlediğinin bir göstergesi. Avrupa’daki güncel konjonktüre rağmen Renault, pazarın 2. markası olma özelliğini korudu ve ardarda 14 yıldır hafif ticari araç pazarının lideri konumunda. Geçen yıl da ekonomik elektrik motorlu araçlar dönemi başladı, Renault Fluence Z.E. ve Renault Kangoo Z.E piyasaya sürüldü.”

ÇOK OKUNANLAR