GÜNDEM › Renault Grubu’ndan ilk çeyrekte başarılı performans

Renault Grubu’ndan ilk çeyrekte başarılı performans

29 Nisan 2016 / 09:59 Renault Grubu’nun cirosu 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 11,7’lik artış gösterdi

Renault Grubu’ndan ilk çeyrekte başarılı performans

Renault Grubu, 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 7,3 artışla, yüzde 1,5 oranında büyüyen global pazarlarda 692.453 adet araç satışı gerçekleştirdi. Yüzde 8,2 oranında büyüme gösteren Avrupa pazarında ise grubun araç satışları yüzde 8,9 artış kaydetti. Marka yetkilileri bu artıştaki en büyük payın, üreticinin yeni Espace, Kadjar ve Talisman modellerinin başarısına ve Clio ile Captur modellerinin devam eden başarılı satış miktarlarına ait olduğunu açıklıyor.

Avrupa dışında ise Rusya, Brezilya ve Cezayir pazarlarındaki kötü gidişata rağmen satışları yüzde 4,7 oranında yükselen Renault Grubu’nun bu pazarlardaki başarısının ise Afrika, Orta Doğu ve Hindistan bölgelerinde görülen yüzde 36,1’lik artış ile ilgili olduğu açıklanıyor.

Renault Grubu yetkilileri global otomotiv pazarının 2016 yılında yaklaşık yüzde 2 oranında büyüyeceğini öngörüyor. Avrupa pazarı ilk çeyrekte beklenenden daha iyi performans sergilerken, bu pazardaki satışların yüzde 5 ile daha önce yapılan yüzde 2’lik tahminden daha yüksek olacağı söyleniyor. Brezilya pazarının öngörülenden daha fazla düşüş göstereceğini tahmin eden Fransız üretici, bu düşüşün yılın başındaki yüzde 6’lık tahmin yerine %15 ile %20 arasında olacağını düşünüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR