GÜNDEM › Renault Hybrid Teknolojisi Üzerine Yoğunlaştı

Renault Hybrid Teknolojisi Üzerine Yoğunlaştı

21 Ekim 2013 / 07:59 Rakipleri Citoren ve Peugeot'un düşük karbon dioksit salınımı yapan hybrid otomobiller üretmesinin ardından , Renault markasıda hybrid için çalışmalarını arttırdı.Fransız gazetesi Les Echos'a göre Renault hybrid teknolojisi ve gelişimden daha fazlasını ya

Renault Hybrid Teknolojisi Üzerine Yoğunlaştı

Markanın motor geliştirme uzmanı Marc Bodin, "Çalışmalarımız 2020 yılındaki hybrid otomobillerin mezillerinin arttırılması üzerine ve bu menzili daha da arttırmak için sahip olduğumuz teknolojilerimiz var." dedi. 
Renault bu konu hakkında iki teknik çözüm üzerine çalışıyor. Bunlardan birincisi hafif hybrid olarak adlandırılıyor. Bu çözümde otomobildeki alışılmış 10 kW üreten elektrikli motor şehir içi kısa mesafelerde ve hafif manevralarda çalışma odaklı olacak. Bu çözüm ile marka yakıt tüketimini %10 %20 civarında düşürmeyi hedefliyor.
Markanın ikinci çözümü ise fiş ile şarj edilebilen bataryalara sahip olan hybrid teknolojisi. Bu teknolojide elektrikli motor 40 kW bir güç sağlıyor. Bu sayede otomobilin elektrikli motorla hareket etmesini ve piller bitene kadar çalışmasını sağlıyor.
Bodin; "Hafif hybrid daha ucuz ve daha avantajlı ve üst sınıf modeller için de kullanılabilinir. Şarj edilebilir hybrid modelli çözüm ise çok farklı avantajlara sahip. Önemli olan bu iki motor seçeneği için de fazla olan maliyetlerden kurtulmak." dedi.
Markadan gelen rapora göre Renault hybrid motorlarının gelişimi için Nissan markası ile birlikte çalışıyor. Marka bu teknolojiden ilk kez yararlanacak olan modeller hakkında bir açıklama yapmadı ama Frankfurt Motor Show'da Initale Paris Concept Car olan Espace bu teknolojiye aday modellerden biri.

ÇOK OKUNANLAR