GÜNDEM › Renault, konsept otomobilleriyle iki ödül aldı

Renault, konsept otomobilleriyle iki ödül aldı

02 Ekim 2021 / 01:46 Renault, konsept otomobil modelleri MORPHOZ ve R5 Prototype ile iki farklı ödüle layık görüldü

Renault, konsept otomobilleriyle iki ödül aldı

Car Design News dergisi, Mart 2020 ile Mart 2021 arasında tanıtılan konsept otomobiller arasından “Yılın Konsept Otomobili” olarak Renault 5 Prototype'i seçti. R5 Prototype'ın, bu önemli ödülün sahibi olmasının Renault Tasarım ekibi için özel bir önemi olduğunu vurgulayan Renault Tasarım Başkan Yardımcısı Gilles Vidal, “Otomobil uzmanlarından ve en büyük otomobil imalatçılarının tasarım yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından bu ödüle layık görülmek çok gurur verici. Seri üretimde dış tasarıma %90 oranında sadık kalınacağı da düşünüldüğünde, Renault 5 Prototype modeline olan beğeniden ve ilgiden çok mutluyuz” dedi.

705ebfed026b8e6f2c80f0ea1a9b7109_0.jpg

Renault’nun elektrikli otomobilleri Avrupa’da yaygınlaştırmaya dönük isteğini ortaya koymak için tasarladığı Renault 5 Prototype, efsane modelin popüler ve temel özelliklerine sahip yapısıyla öne çıkıyor. Renault 5 Prototype, markanın zamandan bağımsız modellerinden birini, %100 elektrikli modern bir dokunuşla geleceğe taşıyor. Renault 5 Prototype'ten hareketle üretilecek seri üretim otomobilin 2024’te satışa sunulması planlanıyor.

705ebfed026b8e6f2c80f0ea1a9b7109_1.jpg

Renault bir diğer ödülü de MORPHOZ konseptiyle aldı. Uluslararası Otomobil Festivali Grands Prix ödüllerinde motor sporları, mimari, moda, tasarım, kültür ve medya üyelerinden oluşan uzman bir jüri ekibi yılın en iyi ve etkileyici otomobil projelerini değerlendirerek ödüllendirdi. Bu yıl 36’ncısı verilen ödül kapsamında, RenaultMORPHOZ, en yenilikçi konseptin ödüllendirildiği Creativ’Experience ödülünün sahibi oldu. 29 Eylül Çarşamba günü düzenlenen gecede, ödülü Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker teslim aldı. Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, “Renault olarak yaratıcılığımız dolayısıyla ödüllendirilmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ödülü, otomobil dünyasının geleceğini yansıtan bu proje için çalışan ekipler adına alıyorum” dedi.

ÇOK OKUNANLAR