YENİ MODELLER › Renault Megane Sedan makyajlandı

Renault Megane Sedan makyajlandı

02 Kasım 2020 / 18:24 Megane Sedan, makyajla daha taze bir görünüme, yeni bir motora ve yeni nesil donanımlara kavuştu

Renault Megane Sedan makyajlandı

Renault, kompakt sınıf model ailesini makyajlamaya sedan gövde tipinden başladı. Tasarımı görsel dokunuşlarla tazelenen otomobilin ayrıca hem donanım özelliklerinde hem de motor gamında yenilikler bulunuyor.

İlk bakışta tamponları ve ön ızgarası yenilendiği fark edilen Megane Sedan, markanın C şeklindeki ışık imzasını da daha verimli olan Pure Vision LED teknolojisiyle birleştiriyor. Daha iyi bir aerodinami için tekerleklerinin önünde hava deflektörlerine yer verilen otomobilin yan bölümündeki dokunuşlar ise yeni çamurluk tasarımından ve kapı kolu aydınlatmasından oluşuyor. Yeni "Highland Grey" dahil olmak üzere yedi renk seçeneği sunan makyajlı Megane Sedan'ın jant seçenekleri ise 16 ile 18 inç arasında değişiyor.

c97ec16be4ee8d0b772479d850417fab_1.jpg

İÇ MEKANDA DAHA İYİ BİR ERGONOMİ
Megane Sedan'ın iç mekanı da daha iyi bir ergonomi için elden geçirilmiş. Üst donanım paketlerinde sunulmak üzere 10,2 inçlik dijital gösterge paneliyle donatılan otomobilde, 9,3 inçlik yeni bir multimedya ekranı da bulunuyor. Bu ekranla birlikte ayrıca dört sürüş moduna sahip olan Renault MULTI-SENSE teknolojisi de geliştirilmiş. Yeni özellikler arasında daha fazla sezgisellik için geliştirilmiş ergonomi, basitleştirilmiş ayarlar, yeni ambiyans aydınlatmaları ve motor sesi için R-Sound uygulaması yer alıyor. Otomobilin direksiyonundaki kumandaların ve klima kontrollerinin de artık daha iyi bir ergonomi sunduğu açıklanıyor. Elektrik ayarlı sürücü koltuğu, çerçevesiz dikiz aynası ve ayak hareketiyle de açılabilen elektrikli bagaj kapağı da Megane Sedan'daki diğer yenilikler arasında bulunuyor.

c97ec16be4ee8d0b772479d850417fab_0.jpg

Megane Sedan'a makyajla birlikte bir dizi güvenlik donanımı da eklenmiş. Dur & Kalk işlevli Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, yaya algılama özellikli Aktif Acil Durum Fren Sistemi, Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Auto Hold fonksiyonu gibi özellikler sunan otomobilde ayrıca Şeritten Ayrılma Uyarısı, Uyuşukluk Uyarısı ve Kör Nokta Uyarısı gibi güvenlik sistemleri de bulunuyor.  

c97ec16be4ee8d0b772479d850417fab_2.jpg

Megane Sedan'ın motor gamında da düşük hacimli bir yenilik yer almakta. Seçenekler arasına, manuel şanzımanla sunulan 115 beygir gücünde 1.0 litrelik TCe benzinli motoru da ekleyen Renault, artık Euro 6D FULL emisyon normlarına uyumlu daha geniş bir motor yelpazesi sunuyor. 1.0 litrelik motorun yanı sıra Megane Sedan'da partikül filtresi ile donatılmış 140 beygir gücünde 1.3 TCe ve 115 beygirlik 1.5 Blue dCi motorlar da yer alıyor. Her iki motor da 6-ileri manuel ve 7-ileri çift kavramalı EDC şanzımanla sunuluyor.

ÇOK OKUNANLAR