SEKTÖREL › Renault Trucks'dan elektrikli seri...

Renault Trucks'dan elektrikli seri...

28 Eylül 2018 / 14:01 Renault Trucks, yeni yüzde 100 elektrikli Z.E. serisini, Hannover’de gerçekleşen IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda tanıttı

Renault Trucks'dan elektrikli seri...

Renault Trucks, Almanya Hannover'de gerçekleşen 67. IAA Fuarı’nda 7 araç sergiledi. Z.E. model elektrikli araçların büyük ilgi gördüğü fuarda Renault Trucks'ın odak noktası, elektromobilite oldu. Elektromobilitenin öncüsü olan Renault Trucks, yakın zamanda şehir içi kullanım için tasarlanan ikinci nesil yüzde 100 elektrikli araçlarını piyasaya sunacağını duyurmuştu.  Renault Trucks'ın elektrikli serisine ait Master Z.E. ve D Wild Z.E. modelleri ise IAA 2018 Fuarı'nda tanıtıldı.

Renault Trucks D.Z.E’nin özel olarak tasarlanmış yeni 16 tonluk versiyonu, şehir içi ve ısı kontrollü teslimatlar için ideal. Renault Trucks D Wide Z.E. ise daha etkili atık toplama operasyonları için 26 tonluk versiyonu ile sunulacak. Orta ağırlıktaki hizmetler için kullanılacak Renault Trucks Z.E., kullanım ve batarya yapılandırmasına bağlı olarak 300 km’ye kadar mesafe kat edebilecek. Hızlı alçak akım şarj özelliği sayesinde Renault Trucks D.Z.E ve Renault Trucks D Wide Z.E. lityum-iyon bataryaları, bir iki saat gibi kısa süreler içinde 150 kW Combo CCS konektör aracılığıyla şarj edilebiliyor. Bu durumda üç fazlı 380V 32A’lık bir endüstriyel elektrik prizi kullanımı uygun oluyor. Kullanım ve kaporta ile ilgili maksimum esneklik sağlamak üzere Renault Trucks D.Z.E. ve Renault Trucks D Wide Z.E. güç çıkışı (PTO) ve standart mekanik ara yüzle donatılıyor.

Modellerden ikisi de 2019 yılının ikinci yarısında Renault Trucks’ın Blainville-sur-Orne, Normandiya, Fransa’da bulunan tesislerinde üretilecek.

ÇOK OKUNANLAR