SEKTÖREL › Renault'dan mobilite ve enerji hizmetlerine yönelik yeni marka: Mobilize

Renault'dan mobilite ve enerji hizmetlerine yönelik yeni marka: Mobilize

14 Ocak 2021 / 21:43 Renault'nun yeni markası "Mobilize", paylaşımlı mobilite yöntemlerini benimsemek isteyen tüketicileri hedefliyor

Renault'dan mobilite ve enerji hizmetlerine yönelik yeni marka: Mobilize

Renault Grubu, Renaulution sunumunda dört yeni iş birimini duyurdu. Bunlardan biri olan Mobilize, daha sürdürülebilir ve paylaşımlı mobilite yöntemlerini benimsemek isteyen tüketicileri hedefliyor. otomobilin ötesine geçerek yolcuları ve yükleri araçlı ya da araçsız taşımanın yeni yollarını sunan markanın yeni mobilite teklifleri, tüketicilerin, kurumların ve bölgesel otoritelerin beklentilerini karşılayacak.

Özel mühendislik ve tasarım ekiplerinden yararlanacak olan Mobilize'ın, amaca yönelik tasarlanmış araçlar üreteceği açıklanıyor. Ağır kullanıma uygun, modüler, sağlam ve tamamen elektrikli araçlar, yeni mobilitenin en kritik ihtiyaçlarını karşılayacak.

Mobilize'ın bir iş ortağı olan RCI Bank & Services ise "abonelik", "kiralama" ve "kullandığında öde" sistemi gibi hizmetlerin yanı sıra, finansal çözümlere kolay erişimi de sağlayacak. Bu şekilde filo sahip olma maliyetinin çeşitlendirilebileceği belirtiliyor.

Mobilize, ileri teknoloji algoritmalar ve veri işleme yazılımları geliştirmek için Renault Software Factory, Software République ve iş ortaklarını kullanarak kullanıcı talebinin daha iyi öngörülmesini ve daha verimli araç tahsisi sağlıyor. Mobilize, araç kullanımını en az yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyor. 

Araç paylaşımı filoları için bakım ve geri dönüşüm hizmetlerini de içeren Mobilize aracılığıyla; araçlar kullanıma uygun olmayan bir hale geldiğinde, Renault Re-Factory'deki bakım ve geri dönüşüm hizmetleri tarafından bakıma alınacak. Elektrikli araçların bataryaları artık otomotiv kullanımına uygun olmadığında, Mobilize bu bataryaları geri dönüştürerek sabit bir enerji kaynağı olarak onlara ikinci bir hayat verecek. 

Renault Grubu’nun güçlü elektrikli araç uzmanlığına, özellikle de batarya ömrü değer yönetimine dayanan Mobilize, enerji dönüşümünü gerçekleştirmeye yardımcı olmak için akıllı şarj ve gelişmiş enerji depolama çözümlerini içeren bir enerji ekosistemi geliştirmeye yatırım yapıyor. 

Marka, elektrikli mobiliteyi daha da artırmak için elektrikli araç alımını kolaylaştıracak çözümler sunuyor. Bu nedenle Mobilize, müşterilerinin halka açık şarj noktalarını kolayca bulmaları ve Avrupa genelinde tek bir kanaldan ödeme yapabilmeleri için bir şarj kartı geliştiriyor. Mobilize, EV ve PHEV filosu müşterileri için, Avrupa genelinde şarj altyapısı çözümlerine kolay erişim sağlamak amacıyla bağlı kuruluşu Elexent aracılığıyla hizmet verecek. 

ÇOK OKUNANLAR