SEKTÖREL › SEAT Arona'ya Euro NCAP'den 5 yıldız...

SEAT Arona'ya Euro NCAP'den 5 yıldız...

16 Kasım 2017 / 17:27 Ateca, Leon ve Ibiza'nın ardından SEAT Arona da Euro NCAP güvenlik testlerinde 5 yıldız almayı başardı

SEAT Arona'ya Euro NCAP'den 5 yıldız...

SEAT Arona, Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız aldı. Güvenlik testlerinin her bölümünde başarılı sonuçlar elde eden Arona, özellikle yolcu ve yaya güvenliğindeki yüksek performansıyla dikkat çekti. Arona’nın sürüş asistanı sistemleri de yüksek not aldı: Acil Fren Destek Sistemi ve Ön Bölge Asistanı Sistemleri verimlilikleriyle öne çıktı. En yeni ABS ve ESC teknolojilerinin birlikte kullanıldığı otomobilde, özel sensörler sayesinde yalnızca diğer araçlar değil yayalar da tespit edilerek, hareketler buna göre belirleniyor.

SEAT Arona’nın ön ve arka koltuklarında aktif gergi sistemli ve yük sınırlayıcı emniyet kemerleri yer alıyor. Bu özellik, çocuk güvenliğine ilişkin en zorlu sınavlarda otomobile avantaj sağlıyor. Aktif gergi sistemi, yayanın gövde ve kalçasını saran kemerin çarpma anında gevşekliğini azaltarak hem yetişkinleri hem de çocukları en iyi şekilde koruyor. SEAT Arona’da arka koltuklardaki Isofix ve Top Tether sabitleme noktalarının yanı sıra hız sınırlayıcısı, arka koltukta üçüncü baş desteği, tüm koltuklarda emniyet kemeri uyarısı ve altı adet hava yastığı standart olarak sunuluyor.

SEAT Arona’da standart olarak sunulan güvenlik özellikleri arasında yokuş kalkış desteği, ikincil çarpışma freni, ön bölge asistanı ve yorgunluk tespit sistemi öne çıkıyor. Opsiyonel olarak da kör nokta tespit sistemi ve arka çapraz trafik uyarısı satın alınabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR