SEKTÖREL › SEAT, Leon Cross Sport’u üretmeyecek

SEAT, Leon Cross Sport’u üretmeyecek

12 Kasım 2015 / 21:43 SEAT’ın Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterdiği konsept otomobilinin seri üretiminin yapılmayacağı açıklandı

SEAT, Leon Cross Sport’u üretmeyecek

SEAT Leon Cross Sport konsepti İspanyol üreticinin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterdiği otomobiller arasında en dikkat çekenlerden bir tanesiydi, ancak SEAT yetkilileri yaptıkları açıklama ile konsept otomobilin üretiminin yapılmayacağını açıkladı. Britanyalı Autocar dergisine yaptığı açıklamada SEAT yetkilisi Angel Lahoz, “otomobil aslında yarın satışa çıkabilecek durumda, ancak konsept olarak kalmaya devam edecek.” şeklinde konuştu. Lahoz bu açıklamanın yanında bu konseptin markanın gelecekte üreteceği modellere ilham vereceğinin de altını çizdi.

Plastik gövde korumalarına ve standart otomobile kıyasla daha yüksek bir gövdeye sahip olan SEAT Leon Cross Sport konsepti 300 bg güç ve 380 Nm tork üreten 2-litre dört silindirli motora sahipti. 6-ileri DSG şanzımana ve sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip konsept otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 sn’de tamamlıyordu.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR