KONSEPT › Skoda tasarımının evrimi devam ediyor

Skoda tasarımının evrimi devam ediyor

14 Ağustos 2020 / 18:43 Skoda'nın yeni tasarım dilini daha da geliştirdiği elektrikli ENYAQ modelinin çizimleri paylaşıldı

Skoda tasarımının evrimi devam ediyor

Skoda, ilk elektrikli SUV modeli ENYAQ iV'nin çizim görsellerinde tasarım dilindeki evrimi gözler önüne seriyor. 1 Eylül’de Prag’da gerçekleştirilecek dünya Prömiyeriyle tanıtılacak olan ENYAQ iV’nin tasarımının büyük oranda yayınlanan görsellerdeki gibi olacağı açıklanıyor.

Skoda'nın SCALA, KAMIQ ve dördüncü nesil OCTAVIA modelleriyle güncellenen tasarım dilini takip eden ENYAQ iV, aerodinamik çizgileri, dinamik tasarımı ve güçlü duruşuyla dikkat çekecek. ENYAQ iV’nin arka tasarımında da, C motifli stop grubu ve logonun yerini alan ŠKODA harfleri gibi markaya özgü yeni detaylar bulunuyor. 

395316f63009b4065f17259af6be1646_0.jpg

Kabininde ferah bir yaşam alanı sunacağı belirtilen ENYAQ iV, arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebilecek. Bunun yanı sıra otomobil tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde üç farklı batarya ve beş farklı güç seviyesiyle sunulacak. Yüzde 100 elektrikli güç ünitesi, hızlı şarj özelliği ve maksimum 125 kW kapasite ile sunulacak olan ENYAQ iV’nin 500 kilometreye kadar menzil sunabileceği açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR