SEKTÖREL › Skoda'dan yeni bir çarpışma testi laboratuvarı

Skoda'dan yeni bir çarpışma testi laboratuvarı

25 Mart 2020 / 23:48 Skoda'nın Mladá Boleslav yakınlarındaki tesisinde Euro NCAP testleri de simüle edilebiliyor

Skoda'dan yeni bir çarpışma testi laboratuvarı

Škoda, Mladá Boleslav yakınlarında ileri teknolojiye sahip yeni bir çarpışma testi laboratuvarı açtı. Bilinen tüm çarpışma senaryolarını uygulayabilecek şekilde tasarlanan bu yeni tesiste ayrıca 2020’nin başından itibaren zorunlu hale gelen Euro NCAP testleri de simüle edilebiliyor.

İleri teknolojiye sahip olan ve yüksek kalitede kayıt imkanı sunan Çarpışma Testi Laboratuvarı, gerçekçi ve kapsamlı şekilde potansiyel kazaları simule etmesi sayesinde, tüm Skoda modellerinin tüm pasif güvenlik özelliklerinin değerlendirilmesini sağlıyor. Tesiste, elektrikli araçların çarpışma testleri için de ayrı bir bölüm oluşturulmuş. Elektrikli araç testlerinin tüm teknik gereksinimlerini karşılayan teknolojik tesisin test kapasitesinin her geçen yıl daha da geliştirileceği açıklanıyor.

Skoda'nın önceki test merkezinin iki katından daha büyük olan yeni laboratuvardaki test alanı 180 metre uzunluğa sahip. Laboratuvarın kalbinde ise, 3.5 tona kadar iki aracı 65 km/s hıza kadar çıkarabilen elektrikli bir tahrik sistemi bulunuyor; bu sistem aynı zamanda tek bir aracı 120 km/s hıza çıkarabiliyor. Bunun yanı sıra tesiste, yandan çarpmaların test edilmesi için bir test kızağı ve statik takla simülatörü gibi ekipmanlar da yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR