SEKTÖREL › Stellantis ilk basın toplantısını düzenledi

Stellantis ilk basın toplantısını düzenledi

19 Ocak 2021 / 22:18 FCA-PSA evliliğiyle hayat bulan Stellantis, yılda 5 milyar Euro’dan fazla sinerji hedefliyor

Stellantis ilk basın toplantısını düzenledi

Fiat Chrysler Automobiles ile Groupe PSA'yı tek çatı altında birleştiren Stellantis şirketi ilk basın toplantısını düzenledi. Toplantıda Stellantis'in güçlü yanları, yönetim yapısı ve hedefleri aktarıldı.

Stellantis’in 11 üyeli Yönetim Kurulu, Başkan John Elkann tarafından yönetilecek. İcra Kurulu Başkanı olarak görev alan Carlos Tavares ise gücünü çeşitlilik, deneyim ve rekabetçilikten alan sektördeki en deneyimli ve başarılı yönetim ekiplerinden birine liderlik edecek. Güçlü geçmişi ve sağlam finansman kaynakları olan iki grubun birleşmesinden oluşan Stellantis, 400 bin çalışana sahip. 

Stellantis, Kuzey Amerika, Avrupa ve Latin Amerika'daki lider konumu ve bunun bir yansıması olan güçlü işletme marjlarıyla yola çıkıyor. Şirket, ulaştığı büyüklüğü ve ölçek ekonomisini bir kaldıraç olarak kullanarak, müşterileri için yenilikçi mobilite çözümlerine yatırım yapmayı; aynı zamanda olağan seyirde yılda 5 milyar Euro’dan fazla sinerji elde etmeyi hedefliyor. Bu sinerji öngörülerine, akıllı satın alma ve yatırım stratejilerinin uygulanması, güç aktarma organları ve platform kullanımının optimize edilmesi, modern Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesi, üretim ve ekipman verimliliğine sürekli odaklanma yoluyla ulaşılması planlanıyor. Bu sinerji tahminleri, iki şirketin birleşmesinden kaynaklanan herhangi bir tesis kapanışına dayanmıyor. Yani Stellantis'e bağlı tüm fabrikalar korunacak.

Stellantis'in portföyü elektrifikasyon, bağlanılabilirlik, otonom sürüş ve araç paylaşımı ile müşterilerinin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere farklı, sürdürülebilir mobilite çözümleri sunmaya uygun olarak hayata geçiyor. Stellantis, büyümeye devam eden elektrikli araç pazarında mevcut 29 elektrikli modeliyle bugün oldukça iyi bir konumda yer alırken, bu yılın sonuna kadar piyasaya 10 adet elektrikli araç daha sunmayı planlıyor. Böylece grubun bünyesinde 2021 yılının sonuna kadar 39 elektrikli araç olacak.

125 yıllık gururlu bir mirasa sahip olan ve eksiksiz bir marka portföyüne ev sahipliği yapan Stellantis, bir yandan tüm ürünleri, montaj fabrikaları ve tesislerine yönelik uzun vadeli karbon nötr olma hedefine ulaşmak için çalışırken, diğer yandan faaliyet gösterdiği toplumlara katkıda bulunmak için aktif bir rol oynamayı da taahhüt ediyor.

Yeni şirketin kuruluşunu kutlayan John Elkann: “Stellantis'in, dünyamızın herkese  hareket özgürlüğü sağlamak için temiz ve akıllı çözümleri destekleyecek yeni bir otomotiv şirketine ihtiyaç duyulduğu zaman doğması tesadüf değil. Küresel büyüklüğümüz ve erişimimiz, müşterilerimiz için en son teknolojilere, ayırt edici mükemmelliğe ve benzersiz seçimlere yatırım yapmamıza gereken kaynakları sağlıyor. 'İlk Günden' itibaren en büyük rekabet avantajımız; Stellantis çalışanlarının coğrafi ve kültürel çeşitliliği. Stellantis'i bugünkü durumuna getiren, sahip oldukları enerji, bilgi birikimi ve sürekli bağlılıkları ile çalışanlarımız olmuştur. Bu yeni mobilite çağında her geçen gün Stellantis’i daha da büyük bir şirket haline getirecek olanlar da onlardır. " diye konuştu.

Stellantis'in yolculuğunun ilk gününde Carlos Tavares de görüşlerini şöyle ifade etti: “Bugün harika bir gün. Stellantis, projeyi duyurduktan bir yıl sonra, COVID-19 salgınının neden olduğu eşi görülmemiş toplumsal ve ekonomik bozulmaya rağmen doğdu. Bunu mümkün kılan takım arkadaşlarıma ve bu istisnai yılda operasyonlarımızı ileriye taşımaya devam eden tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu, büyük olmaktan ziyade çok iyi olmayı hedefleyen, parçalarının toplamından çok daha fazlası olmaya kararlı olan şirketimizin çevikliğini, yaratıcılığını ve uyumluluğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda, Stellantis'in kendini 'mükemmelin peşinde koşmaya' ve çalışanlarının refahını artırmaya adamasının ve sürekli değişen ortamda, otomotiv endüstrisinde lider bir oyuncu olma kararlılığının bir başka işareti.” dedi.

Stellantis Foto Galeri Tüm Stellantis Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR