YENİ MODELLER › Tesla Model 3’ün ilk teaser’ı ortaya çıktı

Tesla Model 3’ün ilk teaser’ı ortaya çıktı

18 Mart 2016 / 00:21 ABD’li elektrikli otomobil üreticisi yeni modelini 31 Mart’ta duyuracağını resmen açıkladı

Tesla Model 3’ün ilk teaser’ı ortaya çıktı

Tesla otomobil dünyası tarafından merakla beklenen yeni modeli Model 3’ün ilk teaser görselini otomobilin 31 Mart tarihinde yapılacak olan tanıtımı öncesinde internette yayımladı. Markanın en uygun fiyatlı sedan modeli olmak üzere geliştirilen Model 3’ün, Tesla Model S’in izinden gideceği ve yumuşak çizgilere sahip şık bir tasarıma sahip olacağı iddia ediliyor. Teaser görsel her ne kadar büyük detayları açığa çıkarmıyor olsa bile, yeni modelin farklı aynalara ve Model S’e kıyasla daha alçak bir tavan çizgisine sahip olduğu görülüyor.

Tesla’nın yeni modeli hakkında bu görsel dışında yeni bir bilgi bulunmuyor olmasına karşın, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberler üreticinin yeni modelinin siparişlerini almaya 31 Mart’ta düzenlenecek olan etkinlikte başlayacağını ve yeni modeli için 1.000 dolar kaparo isteyeceğini iddia ediyor. İddialar ayrıca yeni otomobilin siparişini Tesla’nın haklarını yakın zamanda aldığı Tesla.com internet sitesi üzerinden vermek isteyen müşterilerin ise 1 Nisan tarihini beklemesi gerektiğini gösteriyor. Siparişin nereden verilmiş olduğuna bağlı olmaksızın, Tesla’nın yeni modelinin teslimatlarına 2017 yılının sonlarına doğru başlayacağı tahmin ediliyor.

Tesla Model 3’ün teknik detayları hakkında da herhangi bir bilgi sızdırmamak için elinden geleni yapıyor, ancak yeni modelin markanın Model S ve Model X modellerinden daha güçsüz olacağı ve yaklaşık 400 km’lik menzile sahip olacağı söyleniyor. Tesla’nın yeni model Model 3’ün fiyatı hakkında da henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor, ancak yeni modelin fiyatının ABD’de 35.000 dolar bandın olması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR