GÜNDEM › Togg'un yeni konsepti sahneye çıktı

Togg'un yeni konsepti sahneye çıktı

06 Ocak 2022 / 12:07 Togg, Las Vegas'taki CES 2022 fuarında teknolojik çözümlerini ve yeni konsept otomobilini tanıttı

Togg'un yeni konsepti sahneye çıktı

Togg, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de yeniliklerini dünya kamuoyuyla paylaştı. Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility® kavramı ile "Veri Bazlı İş Modelleri", "Yeni Mobilite Servisleri", "Akıllı Yaşam" ve "Akıllı Şarj" gibi teknolojik çözümlerini paylaşan Togg, geleceğe bakışını vurgulayan "Transition Concept Smart Device" adını verdiği konsept otomobilini de gün ışığına çıkardı.

d8c2cebdb7fc522b84d73e1a0b8c3c6f_0.jpg

Togg’un vizyon otomobili, Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanmış. CES 2022 ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği otomobil, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu, dinamik ve yenilikçi bir fastback olarak tanımlanıyor. Kaslı bir arka tasarıma, önden arkaya kadar uzanan belirgin bir omuz çizgisine, ters açılan arka kapılara, aydınlatmalı ön panel çerçevesine ve birçok yeni neisl elektrikli otomobilde olduğu gibi tüm arka bölüm boyunca uzanan zarif bir stop grubuna sahip olan aracın kabini de teknolojik öğelerin ağırlıkta olduğu son derece fütüristik bir tasarıma sahip.

d8c2cebdb7fc522b84d73e1a0b8c3c6f_2.jpg

Menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renkteki otomobilde bulunan aydınlatmalı Togg logosunun Doğu ve Batı’nın birlikteliğini simgelediği açıklanıyor. Jantlar ise Togg DNA'sına ait çok kollu stilize edilmiş lale özelliğini taşımaya devam ediyor.

d8c2cebdb7fc522b84d73e1a0b8c3c6f_4.jpg

Pininfarina, konsept otomobilin iç tasarımı ve yolcuların kabin deneyimini de bir üst seviyeye taşımış. Otomobilin içinde C SUV’un iç tasarımına sadık bir yaklaşım izlenmesine rağmen direksiyon simidi, sportif ve zarif bir tasarımla baştan yaratılmış. Konseptin kabininde entegre emniyet kemerlerine sahip dört adet tekli koltuk yer alıyor Ön koltuklarda açık renk deri kullanılırken, arka koltuklarda koyu renk tercihi göze çarpıyor. Emniyet kemerlerinde ise özgünlüğü vurgulamak için açık mavi renk tercih edilmiş. Orta sütunu ortadan kaldıran tasarım sayesinde kabine erişim de zahmetsiz hale getirilmiş. Ancak ters açılan kapıların konsepte özel olduğu, seri üretime aktarılmayacağı söyleniyor.

d8c2cebdb7fc522b84d73e1a0b8c3c6f_3.jpg

Togg'un fastback tasarımlı kompakt sınıf konseptiyle ilgili teknik detaylar henüz paylaşılmadı. Yani araçtaki batarya kapasitesi, menzil, performans verileri ve enerji tüketimi gibi veriler henüz netleşmiş değil. 

ÇOK OKUNANLAR