SEKTÖREL › Toyota, başbakan tarafından onurlandırıldı !

Toyota, başbakan tarafından onurlandırıldı !

01 Kasım 2013 / 11:15 Toyota'nın sürdürülebilir bir toplumu desteklemek için attığı adımlar ilgi uyandırıyor...

Toyota, başbakan tarafından onurlandırıldı !

Toyota,Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı 3R Geliştirme Konseyi’nin düzenlediği 3R “Reduce, Reuse, Recycle” (Azaltım, Yeniden kullanım, Geridönüşüm) Ödüllerinde, 2013 Başbakanlık Ödülü’ne layık görüldü.Ayrıca, Japonya Sanayide Çevre Yönetimi Derneği tarafından Toyota ve Sumitomo Electric Industries Ltd.’ye kaynakların en verimli biçimde kullanılmasından ve geri dönüşüm teknolojilerinden dolayı “Metal Geri Dönüşüm Ödülü” verildi.

Otomotivde çevreci çalışmalara 1970’li yıllarda başlayan Toyota, bugün 5,7 milyon hibrit araç satışıyla dünyada lider durumda. Hibrit araçların bilinen düşük CO2 emisyonu ve yakıt verimliliği avantajlarına ilave olarak Toyota, hibrit araçların elektrik motorlarında bulunan mıknatıs ve kullanılmış NiMH (Nikel Metal Hibrit) akülerin geri dönüşümünde de öncülük etmekte.

Geri dönüştürülebilen NiMH Akü

Toyota, hibrit teknolojisinde 1998 yılından bu yana, yaklaşık 30 bin NiMH aküyü geri dönüştürdü. Bu rakam, Japonya'daki tüm hibrit araçların yüzde 80'ine eşdeğer.

Motor Mıknatısı ile Geri Dönüşüm

Toyota, 2012 yılında, dünyada ilk defa bulunan bir sistemle neodimyum ve disporsiyum elementlerinin geri dönüşümünü sağlayarak, nadir bulunan bu iki elementi hibrit motor mıknatıslarında kullandı. Toyota hibrit olmayan araçlarda kullanılan ve doğada kısıtlı bulunan elementleri geri dönüştürmek için de yoğun bir çalışma içinde.

ÇOK OKUNANLAR