SEKTÖREL › Toyota Tokyo Motor Show'a hazırlanıyor...

Toyota Tokyo Motor Show'a hazırlanıyor...

09 Kasım 2013 / 08:14 Toyota, Tokyo Motor Show’da “SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK” vizyonunu ortaya koyacak.

Toyota Tokyo Motor Show'a hazırlanıyor...

Toyota, 2013 Tokyo Motor Show’da “sürdürülebilir gelecek” vizyonuyla tasarladığı5 konsept otomobilin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.“Yeniden Eğlenceli Şürüş” sloganıyla fuardaki yerini alacak olan Toyota,Yakıt hücreli hibrit araç FCV, eğlenceli otomobil FV2, JPN Taksi, Mini Van araçlar Voxy ve Noah konseptlerini vitrine çıkaracak.

Toyota nihai hedef olarak belirlediği 0 emisyonlu hidrojen yakıt hücreli hibrit araç teknolojisinde gelinen son noktayı ultra-temiz enerji taşıyıcısı FCV konsepti Tokyo’da gözler önüne serecek. Toyota’nın, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer FCV konsepti,litre başına 3,0 kW ile dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip, ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı Sedan otomobili olacak. Çevreye sadece su buharı salarak Toyota’nın çevreci teknolojilere verdiği önemi bir kez daha ortaya koyan FCV Konsept, bir depo yakıt ile ortalama bir Japon ailesinin bir haftalık elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretiyor.

Toyota’nın “Yeniden Eğlenceli Sürüş” felsefesini yansıtan FV2’nin dünya prömiyeri de Tokyo’da gerçekleştirilecek. Geleceğin otomobilini bugünden sunan FV2 kişiye özel teknolojileri ile sürüş keyfini farklı bir boyuta taşıyor. FV2 diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleri ile yönünü belirliyor ve aynı zamanda sürüş esnasında diğer araçlar ve trafik altyapısı ile bağlantı kuruyor.
FV2 Konseptine entegre edilen Toyota Kalp Projesi ise otomobil ve sürücü arasında duygusal bir bağın kurulmasını sağlarken,  ses ve görüntü tanıma, sürücünün önceki sürüş geçmişini göz önünde bulundurarak gidilecek nokta ile ilgili alternatif rota önerme gibi teknolojileri kullanıcıya ulaştırıyor.

Japon misafirperverliğini sunmak için geliştirilen JPN Taksi konsepti ile Toyota şehir sokaklarını canlandırmayı hedefliyor. Rahat iç mekanı, özellikle yaşlılar ve çocuklar için kullanım kolaylığı sağlayan  genişelektrikli kapıları, alçak ve düz zemini ile dikkat çeken JPN Taksi konsepti ayrıca mükemmel çevre performansı için ekonomik LPG hibrit sistemine sahip.

Mini van araçlar Voxy ve Noah konseptleri ailelerin ihtiyaç duyduğu eğlenceli ferah bir iç mekan ile yakıt ekonomisi sunuyor. Bu konseptler minivan segmenti için mükemmel araçlar olarak öne çıkıyor. Sınıfında bir ilk olarak, bu 7 koltuklu konsept araçların 2. Ve 3. Sıra koltukları tıpkı ön koltuklarda olduğu gibi çok yönlü ayarlanabilme özelliğine sahip.
Toyota’nın en yenileri; Aqua G Sports, i-Road, FT-86 Open Konsept
Aqua G Sports, ilham verici şıklığı,mükemmel yakıt verimliliği ve eğlenceli sürüşü ile kompakt bir hibrit spor otomobil olarak Tokyo Motor Show’da göz dolduracak. Sürücüsüne bir otomobil yarışındaki gibi keyif ve heyecan sunan Aqua G Sports, Toyota tarafından “Yeniden Eğlenceli Sürüş” temasını geniş kitlelere yaymak için geliştirildi.

Motorsikletlerin manevra kabiliyetini bir otomobil konforu ilebirlikte sunan Toyota i-Road Tokyo Motor Show’un yıldızlarından biri olmaya aday. 850 mm uzunluğu, araç açısını optimize etmek için yükselen sağ ve sol ön tekerlekleri ile önümüzdeki yıllarda kentsel ulaşım sisteminde yerini alacak.

Toyota’nın spor konsepti olan 86serisinin yakın gelecekteki heyecan verici bir yansıması olmaya hazırlanan FT-86 Open konsepti de Tokyo Motor Show’da sergilenecek. Toyota’nın çarpıcı, önden “boxer” motorlu, arkadan itişli, kompakt 2+2 spor otomobili 86 serisinin “cabriolet” versiyonu olan FT-86 Open’in Japonya prömiyeridefuar için özel olarak kullanılan “flaş kırmızı” gövde rengi ile Tokyo Motor Show’da gerçekleştirilecek.

ÇOK OKUNANLAR